28.02.09 г.

Любими детски песни за малки и големи


Любими детски песни за малки и големи :)

Гледай видео или изтегли Mp3 !




Врабчета - Две Кебапчета Крилати

Врабчета - Бански На Лалета


Врабчета - Бу-Бу


У Дома Часовник Трака


Емил Димитров - Имала Марияна


Една Чудесна Песничка ( Щурче Ми Подари )


Дъга


Цвете Мило


Кокиченце, Момиченце


Прекрасное Далеко


Шаро И Първия Сняг


Врабчета - Облаче Ле Бяло


Оранжева Песничка - Оранжево Небето, Оранжево Морето


Де Е България (Питат Ли Ме Дей Зората)


Рицари - Песен От Филма Рицарят На Бялата Дама


Мила Моя Мамо


Детство Мое


Пролет, Здравей


Зимата Снежни Къдели Преде


Снежинки


Чудна Звезда Грее


Тиха Нощ, Свята Нощ


Балеринка - Шаро и Първия Сняг

Балеринка - Малко цвете


Бон - бон - Кукла на конци


Бон - Бон - Три думички чудесни


Трепкай, трепкай, малка звездичке


The Lion Sleeps Tonight - Hippo Singer


Песничка За Английската Азбука


The Beauty And The Beast - Belle ( Бг Аудио)


Красавицата и звярът - Приказка една...(БГ Аудио)

Улыбка


Прекрасное Далеко - Песен от филма "Гостенка от бъдещето"


Облака - Белогривые Лошадки


Песня Короля - Бременские Музыканты


Песня Красной Шапочки


Спят Усталые Игрушки


Песенька О Кузнечике


Песня о дружбе

Таралежите - Ваканция


Таралежите - Рисувам те


Таралежите -Хвърчило 

 
*****Детски Песни - Видео Колекция *****

*****Детски Песни - Изтегли Mp3***** 

 
*****Детски книги - Виртуална библиотека*****


Приказки За Малки И Големи - Гледай Онлайн

 


24.02.09 г.

Мини пици


Продукти:
7 гр. суха мая
1 к.л. захар
185 мл топла вода
250 гр. брашно
1 к.л. сол
1 с.л. зехтин или олио

Гарнитури:
Моцарела и домати
доматено пюре
риган
домат
моцарела
босилек

Пушено пиле и маслини
сметана
пушено пиле
зелени маслини
пармезан или кашкавал

Печени чушки, бекон и кашкавал
доматено пюре или кетчуп
печена чушка
бекон
кашкавал

Приготвяне:
Смесват се маята, водата и захарта и се оставят за 10 минути да набухнат. В брашното се прави кладенче и в него се слагат набухналата смес и мазнината, обърква се внимателно, оформя се на топка и се меси 10 минути върху набрашнена повърхност докато престане да лепне. Тестото се слага в намаслена купа за 45 минути да втаса, докато удвои обема си. След това се премесва отново за 5 минути, разточва се на кръг с дебелина 5 мм и от него се отрязват с помощта на формичка или малка чаша кръгове, според желаната големина. Гарнират се по желание. Пекат се на 200°С за около 20 минути.

Основата за пиците се намазва с доматено пюре, разбъркано с риган, отгоре се слага парче моцарела, върху него - парче домат и нарязан босилек. Полива се с няколко капки зехтин.

Основите се намазват със сметана, върху нея се слагат парченца пушено пиле, резенчета маслини и се поръсва с пармезан или кашкавал.

Основата се намазва с доматено пюре, слагат се отгоре резенчета бекон, парченца печена чушка и се настъргва с кашкавал.

Тортийас с гуакамоле


Продукти:
3 броя зряло авокадо
2 малки домата
1 глава дребен лук, нарязан много на ситно или настърган
1 скилидка чесън, пресован
1 червена люта чушка, нарязана на ситно, без семките
2 с.л. магданоз, нарязан на ситно
2 с.л. лимонов сок
2 пакета по 200 гр. готови тортийас или чипс
сол на вкус

Приготвяне:
Авокадото се обелва и грубо се намачква с вилица.

Доматите се обелват, отстраняват им се семките и се нарязват на ситни кубчета.

Разбъркват се с вилица авокадото, доматите, лукът, чесънът, чушката, магданозът, подправя се с лимоновия сок и сол на вкус. Готовото гуакамоле се сервира в купа с тортийас или чипс.

Сини сливи с бекон


Продукти:
20 сушени сливи без костилка
200 гр. нарязан на тънки парченца бекон
200 мл червено вино
1 дафинов лист
3 карамфилчета
5 зрънца бахар

Приготвяне:
Виното се слага да заври заедно с подправките. След 5 мин. се прибавят сливите. След като поврят 2-3 мин. се отцеждат и се охлаждат.

Всяка слива се завива с резенче бекон и се закрепва с клечка за зъби. Сливите се запичат за 10 мин. на 200°С, докато порозовее беконът.

Прошуто с пъпеш


Продукти:
1 среден пъпеш от сорта "Медена роса"
16 резенчета прошуто
1 с.л. зехтин за поръсване
черен пипер

Приготвяне:
Пъпешът се нарязва на 16 резена, които се обелват.

Около всяко резенче се увива по парче прошуто, поръсва се леко със зехтин и черен пипер и се охлажда до поднасянето.

Шведски парти кюфтенца


Продукти:
500 гр. кайма
1/2 глава лук, нарязана на ситно
1 ч.л. сол
100 гр. заквасена сметана
1 яйце
3 с.л. трохи от сух хляб
2 щипки смлян бахар
2 щипки кайенски пипер
1 ч.л. горчица
150 мл олио за пържене

Приготвяне:
Смесват се трохите, сметаната, подправките и всичко се оставя за 10 мин.

Лукът се задушава на слаб огън в 1 с.л. олио. Каймата се омесва с лука и сметановата смес. Оформят се малки кюфтенца и се слагат на силен огън в загрятото олио, докато се зачервят. Прехвърлят се в тавичка и се запичат за 10 минути на 190°С.

Традиционно кюфтенцата се сервират със сос от червени боровинки и картофена салата.

Хапки с яйчен пастет със сирене


Продукти:
6 твърдо сварени яйца
150 гр. крем сирене или тип Дунавия
100 гр. синьо сирене, ситно натрошено
2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
1 ч.л. каперси или нарязани кисели краставички
1 червена чушка, нарязана на ситно
1 ч.л. чили сос
2 с.л. препечени и нарязани на ситно орехи
1/2 връзка магданоз, нарязан на ситно
солени бисквити или препечени филийки за сервиране

Приготвяне:
Яйцата се нарязват на ситно и се смесват с крем сиренето, синьото сирене, зеления лук, каперсите, чушката и чили соса. На сместа се придава продълговата форма.

Смесват се орехите и магданозът. Яйчното руло се овалва, увива се с фолио и се слага във фризера за 20 мин., за да се стегне.

Пастетът се поднася на филийки, със солени бисквити или препечени хлебчета и резени краставица.

Хапки със синьо сирене, орехи и круши


Продукти:
100 гр. масло
100 гр. синьо сирене
200 гр. брашно
250 гр. орехи, ситно нарязани
100 мл заквасена сметана
2 круши
шепа рукола

Приготвяне:
С миксер се разбиват сиренето и маслото на хомогенна смес. Прибавят се орехите и брашното. Полученото твърдо тесто се слага върху лист за печене и се разточва на правоъгълник 20х30 см. Нарязва се на бисквити и се слага да се пече на 180°С, около 25 мин. Оставя се да изстине.

Нарязаните бисквити се отделят и всяка се гарнира с лъжичка сметана, листенце рукола и резенчета круша.

Хрупкави рулца с печени чушки


Продукти:
3 големи печени чушки
100 гр. натрошено сирене чедар или кашкавал
3 с.л. фино настърган пармезан
2 с.л. майонеза
2 с.л. нарязан магданоз
1 ч.л. прясна мащерка
1/2 ч.л. лют сос
10 филии нарязан пресен хляб тип "тостер"
4 с.л. разтопено масло
1 ч.л. червен пипер

Приготвяне:
Пиперките се нарязват на ситно и се объркват с майонезата, сирената, подправките и лютия сос.

С остър нож се отрязва кората на хляба. Всяка филия се разточва от двете страни с точилка и се намазва с помощта на четка с масло. Отрязват се 20 парчета алуминиево фолио, малко по-големи от филиите. В средата на всяко парче се слага разточената и намаслена филия. Отгоре се разпределя сместа с пиперките. Всяка филия се завива на стегнато руло с помощта на фолиото. Всяко получено рулце се завива в краищата като бонбон. Поставят се във фризера да се стегнат за 1 час.

След като се стегнат рулата, се отстранява фолиото, отрязват се краищата и всяко се разделя на две. Всички парчета се набождат с клечки за зъби, поръсват се с червен пипер и се запичат до розово в загрята фурна на 200°С.

Sex on the Beach (Секс на плажа) - Коктейл


Продукти:
30 мл водка
10 мл малинов ликьор
10 мл пъпешов ликьор
30 мл сок от ананас

Приготвяне:
Всички съставки се разбиват в шейкър. Коктейлът се сервира в чаша с прави стени с много лед.

За цветен ефект може внимателно да се налеят различните по цвят течности на пластове в чашата. Декорацията може да бъде стрък мента, замразени малини или резен ананас.

Брускети с хомос


Продукти:

За хомоса:
400 гр. сварен нахут или от консерва
2 с.л. сусамов тахан
4 с.л. зехтин
4 с.л. лимонов сок
2 скилидки чесън, ситно скълцани
сол на вкус

За брускетите:
1 франзела
100 мл. зехтин
1 скилидка чесън
1 с.л. джоджен, нарязан на ситно
2 с.л. магданоз, нарязан на ситно

маслини за гарниране



Приготвяне:
Нахутът се прецежда, като течността се запазва. Пасира се и се прибавят таханът, лимоновият сок и чесънът. Налива се на тънка струйка зехтинът. Посолява се на вкус и се слага в хладилника.

Франзелата се нарязва на тънки филии. Пасират се заедно чесъна, магданоза и зехтина. С получената смес се намазват филиите и се слагат да се запекат на 200°С за 5-6 минути.

Преди сервиране брускетите се намазват с хомоса и се гарнират с маслини.

Пълнени гъби с бекон и сирене



Продукти:
3 резена бекон
10 едри цели гъби, почистени от пънчетата
1 с.л.масло
1 с.л.нарязан наситно лук
3/4 ч.чаша настърган твърд кашкавал

Приготвяне:
Запържете бекона в тефлонов тиган до златисто, след което го отцедете върху кухненска хартия и го нарежете на малки парченца. Загрейте фурната до 200 градуса.

Накълцайте пънчетата на гъбите на ситно. Разтопете маслото в тиган. Запържете в него лука и пънчетата. В купа разбъркайте сместа с половината кашкавал и бекона. С помощта на лъжичка напълнете гъбите.

Печете 15 минути, докато кашкавалът се разтопи.

След като извадите гъбите от фурната, настържете отгоре останалия кашкавал.

Пуешки рулца с песто и бекон


Продукти:
400 гр. пуешко филе
4 ч.л. готово песто
4 парчета бекон
4 резена моцарела
сол на вкус
черен пипер на вкус
лимонов сок на вкус
4 бамбукови шишчета

Начин на приготвяне:
Филето се разрязва по дължина на 4 парчета. Всяко се начуква между 2 пласта фолио за опаковане. Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок. Парчетата се намазват с по 1 лъжица от пестото, отгоре се слага парче моцарела и се завиват на руло.

Всяко руло се увива с резен бекон и се закрепва с бамбуково шишче. Пекат се 15–20 мин. във фурна, загрята на 200°С.

23.02.09 г.

Хапки с риба тон


Продукти:
  • 1 консерва риба тон в собствен сос
  • 4 яйца
  • 2 с. л. обезмаслено сирене за трета фаза. За първа и втора фаза - извара
  • див лук
  • сол
  • черен пипер
Приготвяне:
Смесете съставките, посолете и поръсете с черен пипер. Накълцайте дивия лук и го прибавете. Разсипете сместа в малки формички за хапки или във формички за мини мъфини. Печете на 180 градуса за 30 минути в предварително загрята фурна.

И ОЩЕ:

Пълнени зелени маслини с Горгонзола

Вкусен сандвич с гъби и Моцарела

"Бонбони" с пушена сьомга

Превърнете закуската в произведение на изкуството! 3 Идеи за красиви декорации с шунка - Фото урок

Трите основни аксесоара, които са задължителни за официалната черна рокля

Спаначени рулца


Продукти:
600 гр. спанак
200 гр. сирене
50 гр. масло
6 бр. фини точени кори за баница
2 с.л. магданоз
100 гр. кашкавал

Приготвяне:
Спанакът се бланшира за 3 минути в кипяща и подсолена вода, изважда се, охлажда се и се отцежда добре от нея. Размесва се с настъргано сирене.

Подреждат се по 3 броя една върху друга кори и се намазват с разтопено масло. Поставя се от плънката равномерно. Оформя се руло и се прехвърля в намазана с масло тава.

Рулата се пекат в предварително загрята фурна от 180 градуса за 20 минути или докато се зачервят.

След като се изпекат се нарязват на малки цилиндърчета, нареждат се в поднос и докато са топли върху тях се настъргва кашкавал.

И ОЩЕ:

Пълнени зелени маслини с Горгонзола

Вкусен сандвич с гъби и Моцарела

"Бонбони" с пушена сьомга

Превърнете закуската в произведение на изкуството! 3 Идеи за красиви декорации с шунка - Фото урок

Трите основни аксесоара, които са задължителни за официалната черна рокля

Коктейлни хапки с калмари

Продукти:
250гр. масло
60мл. коняк
500гр. калмари
1 връзка пресен магданоз

Приготвяне:
1. Разбийте маслото, прибавете калмарите и нарязания на ситно магданоз.
2. Добавете чернен пипер на вкус и коняка.
3. Нарежете хляб на хапки и ги намажете със сместа.
4. Гарнирайте ги с аспержи и парченца червена чушка.

И ОЩЕ:

22.02.09 г.

Историята На Ирландското Кафе


"Само ирландското кафе осигурява в една-единствена чаша четирите най-важни хранителни групи: алкохол, кофеин, захар и мазнини" - казва джазменът Алекс Левин.
Сместа от горещо уиски, черно кафе, захар и два сантиметра сметана е създадена през ноември 1952 г. в кръчмата Buena Vista в Сан Франциско. Собственикът Джак Кьоплер и Щантон Делаплейн, журналист пътешественик, решили да пресъздадат питието, което пътниците, кацащи на летище Foynes в Ирландия, получавали, за да се сгреят. Двамата експериментирали, но сметаната все потъвала. Месеци по-късно открили, че ако е престояла повече от 48 часа, не потъва. Така се родило ирландското кафе. Кръчмата Buena Vista съществува и до днес, и е толкова популярна в Сан Франциско, че понякога там се сервират до 2000 ирландски кафета на ден!
Мнозина смятат, че ирландското кафе е вдъхновило компанията Gilbeys Of Ireland да комерсиализира през 1974 г. напитката Baileys, която също е на базата на кафе, уиски и сметана и която понякога се нарича "индустриализирано ирландско кафе".

Ето и оригиналната рецепта на Джак и Щантон за ирландско кафе:

Необходими продукти:
  • 2 лъжици полуразбита сметана
  • 2 бучки захар
  • 1 чаша силно черно кафе
  • 4 лъжици ирландско уиски

Начин на приготвяне:
Затоплете стъкленат чаша за ирландско уиски, като я напълните с гореща вода, и после я изпразнете. Налейте в нея горещото кафе, така че то да напълни 3/4 от чашата. Добавете 2-те бучки захар и бъркайте, докато захарта се разтвори напълно в кафето. Налейте уискито, без да разбърквате. Накрая добавете полуразбитата сметана до ръба на чашата и загладете с лъжица. Не разбърквайте!

Стопи Ледовете С Чаша Гореща Напитка

Музика За Релакс - Затвори Очи, Отпусни Се И Релаксирай...

Управлявай Настроението Си!

В Депресия Ли Сте? - Тест

"Бонбони" с пушена сьомга


(: За любителите на водка, бяло вино и розе :)

От обелени краставици се изрязват топчета (с кухненски уред за издълбаване на топчета), които увивате в тънки парчета пушена сьомга. Подредете ги в съда, в който ще сервирате, и с върха на лъжичка поставете върху всяко топче по малко заквасена сметана и черен хайвер.

Пълнени зелени маслини с Горгонзола



(: Специално за любителите на водка :)







Трябват ви известно количество зелени маслини без костилки. Отцедете ги добре от сока и напълнете внимателно всяка една от тях с меко синьо сирене (Горгонзола). Броят им се определя от мащаба на вашето парти и количеството почитатели на водката.

Идея: Запазете сока от маслините за Dirty Martini.

Съвет: Използвайте ръкавици, за да не "ароматизирате" ръцете си за празника.

Вкусен сандвич с гъби и Моцарела


Продукти за 4 порции:

- 8 филии хляб
- 1 стрък праз
- 200 гр. пресни гъби
- 2 топки сирене Моцарела
- 2-3 с.л. нарязан магданоз
- пресен или сушен риган, нарязан на ситно
- 1 скилитка чесън
- краве масло
- 2 с.л. зехтин
- сол,черен пипер


Приготвяне:

Почистваме и нарязваме на ситно праза. Почистваме и нарязваме на малки парченца и гъбите. В тиган загряваме зехтина и задушаваме праза. Като стане прозрачен добавяме нарязаните гъби и нарязаната скилитка чесън. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и готвим така 5 минути, докато гъбите абсорбират цялата течност. Прибавяме магданоз и риган.

Нарязваме Моцарелата на тънки парченца и ги подреждаме върху 4 от филийките хляб. Разпределяме отгоре им приготвената гъбена смес и покриваме с останалите филийки. Намазваме едната част на сандвичите с краве масло и поставяме парче гъба /две парченца в противоположните краища на филията/, притискаме леко.

Запичаме сандвичите в предварително загрят тефлонов тиган от двете страни до зачервяване /за около 3 минути/, разрязваме всеки на два триъгълника и сервираме веднага.

21.02.09 г.

Стопи Ледовете С Чаша Гореща Напитка


Горещата напитка ни помага да гледаме на света през розови очила, твърдят психолози, цитирани от британския вестник "Гардиън".
Чаша горещо кафе с непознат предразполага, докато студените напитки имат обратния ефект. От температурата на напитката зависи и колко егоистично се държат хората един към друг, установили учени от Университета на щата Колорадо. Те предложили на 41 доброволци да попътуват в асансьор с чаша горещо кафе в ръка, а след това да прочетат описание на литературен персонаж и да опишат чевствата, които той предизвиква. След това експериментът бил повторен с чаша студено кафе. Резултатите показват, че горещата напитка предизвиква с 11% по-топли чувства, твърдят психолозите.

Психология На Цветовете В Музика и Картини
--------------------------------------------------------

Чаша инфарктно кафе или парче здравословен шоколад?

Съюзниците На Щастието

Хрупкава Патица По Пекински

Продукти:
4 патешки гърди с кожа
сол, черен пипер и канела

за сос "Хойсин"
8 с.л. паста "Хойсин"
4 с.л. сусамово масло
4 с.л. захар
4 с.л. японски соев сос
4 с.л. сусамово семе
Забележка:На азиатските щандове на големите магазини може да намерите няколко марки готов "Хойсин" сос, които са добри и които може да използвате, вместо да го приготвяте сами.

Гарнитура:
16-20 пекински палачинки(продават се замразени)
20 пръчти нарязана надълго краставица
20 стръка пресен зелен лук
20 пръчки нарязани надълго моркови

Приготвяне:
Направете с остър нож ромбоидни разрези върху гърдите и ги подправете със сол, пипер и канела. Налейте в обикновена тенджера около 3 см. вода. Сложете вътре купичка, обърната с дъното нагоре и върху нея поставете малка чинийка. Сложете патешките гърди върху чинийката, похлупете и оставете на слаб огън да се готвят 2 часа на пара. Когато са готови ги извадете и оставете да изстинат.
Разбъркайте продуктите за соса в купа(или отворете бутилката с готов сос).
Загрейте маслото. Сложете студените патешки гърди вътре и запържете за 3 минути, така че кожата да стане хрупкава. Извадете и оставете да се отцедят от мазнината върху кухненска хартия. След това нарежете гърдите на тънки рецени. Стоплете палачинките на пара или в микровълнова печка - да станат топли и меки. Готови замразени палачинки може да намерите в магазините за китайски стоки. Подредете зеленчуците, палачинките, соса и резените месо върху голяма чиния. Гостите ви трябва да могат сами да напълнят палачинските си със зеленчуците, месото и всичко да залеят със соса. Остава само да навият и палачинката като дюнер.
----------------------------------------------------------------------------
В Кухнята Съм - Няколко Полезни Рецепти

Най-Големите Грешки На Мъжете В Секса

10 Интересни Факти За Съня


----------------------------------------------------------------------------

Австрийско Греяно Вино


Греяното вино в Австрия не е само средство за лекуване на настинка, а ежедневна зимна напитка, сгряваща ръцете, лицето и сърцето. Австрийското греяно вино е сладко, ароматно, не особено силно и предимно бяло.

Рецептата е лесна за приготовление и заслужава да бъде добавена в любимите рецепти на всеки почитател на виното.

Доза за 1 бутилка вино:
1 бут. бяло или червено трапезно вино
1 бут. вода
шепа карамфилчета – с тази подправка трябва да се внимава, тъй като е силно ароматна и не всеки я намира за атрактивна;
1 пръчка ванилия – вътрешността и се изстъргва и нарязва на ситно;
2-3 канелени пръчки;
кристална захар – около 150 гр.

Всичко се загрява в голяма тенджера, като не се оставя да кипне. Опитвайте често, за да напаснете оптимално съотношението на подправките спрямо личния си вкус.

20.02.09 г.

Какво разкрива цветът на очите?


Замисляли ли сте се някога, че очите ни разказват на околните любопитни подробности за самите нас. Учените смятат, че очите са един от главните източници на информация за всеки човек. Цветът им разказва за нашия характер, за личната енергия и дори за това каква е идеалната ти половинка. Астрологията добавя към всичко това и факта, че в очите се отразява и целият ти хороскоп.

В резултата на археологически изследвани е установено, че коренното население на земята е било с кафяви очи. Разнообразието в цвета на очите станало факт след природен катаклизъм - сблъсък с комета, който променил орбитата на Земята, а оттам и климата й. Настъпилият ледников период поставил хората в ескремна ситуация - налагало се организмът да мутира, за да оцелее човешкият род. В резултат от тези мутации се появили хора с по-висок ръст и очи в по-хладни цветове - сиви и сини. След хилядолетия, в резултата на браковете между хора с кафяви и сини очи, се появили наследници с различни оттенъци на очите - зелени, сиво-кафяви, сиво - зелени и т.н.
Днес хората се делят най- общо на два типа според цвета на очите си. Като цяло притежателите на сиви очи се стремят да действат, а тези с кафяви - да получават. Личностите с очи от типа смесен - зелени, пъстри - имат по сложна енергийна ориентация и притежават комбинирани характеристики от двата типа.


Сив или син цвят на очите

Ако очите ти са с по-хладен цвят, природата изисква от теб постоянно да отдаваш енергията си. В живота си постигаш всичко сам, без подкрепата на влиятелни хора. Съдбата не обича да ти прави подаръци - за всяка своя усмивка тя изисква от теб максимум усилия. Владееш енергия за постигане на високи цели и промяна на света. Ти си творец, а обкръжаващият свят е материал за гениалните ти идеи. Можеш да постигнеш всичко, стига да го искаш достатъчно силно. Хората с топъл цвят на очите, ти имат безрезервно доверие. Те са щастливи, че те познават - защото те смятат за носител на нови идеи и истини.
Неизразходваната енергия те лишава от душевен покой. Лесно и безболезнено ще се освободиш от нея, ако общуваш с човек от противоположния пол, който притежава очи с топъл цвят. Идеалната ти половинка е с тъмни - кафяви или черни - очи . С такъв човек ще постигнеш идеален обмен на енергия - ти с удоволствие ще даваш, а партньорът ти с благодарност ще приема.
Според астрологията очите са комбинация от енергиите на Слънце, Венера Сатурн. Затова си надарен с привлекателност, остър ум, ярък темперамент и чувство за хумор. Общителен си, лесно контактуваш с всеки. Много си влюбчив, на както бързо се палиш, така и светкавично гаснеш. Чувствителен си, но не и обидчив и бързо прощаваш. Един от недостатъците ти е, че си доста капризен.

Кафяв или черен цвят на очите

Ако си с тъмни очи, значи можеш да се наречеш любимец на съдбата. Когато поставиш пред себе си цел, разчиташ не на усърден труд, а на способностите си да се харесваш на околните. Притежаваш достатъчно мъдрост, за да не се хвърляш в безсмислени битки, а да действаш с чар и дипломация. Трите ти основни коза са: привлекателност, кокетство и умение да изчакваш. Ако се научиш да ги използваш умело, околните ще бъдат щастливи да ти осигурят всичко, което пожелаеш. Помни, че синеоките и сивооките имат нужда да ти дават от своята енергия - и я приемай спокойно, за да им доставиш удоволствие. Грижи се внимателно за външността си, не допускай небрежност в облеклото или прическата си, освен ако не става дума за тактическа уловка. Идеалният ти спътник е този, който е готов да те глези и да се жертва за теб. В този смисъл избери човек със сив или син цвят на очите.
Астролозите казват, че очите ти са комбинация от енергиите на Слънцето и Марс. Ти притежаваш силна воля и решителен характер. Понякога проявяваш ревност, но се опитваш да прикриеш това свое качество. На теб винаги може да се разчита. Отличаваш се с индивидуализъм, самостоятелност, способност да постигнеш високи успехи. Но не понасяш да те съветват и критикуват.

Зелен или пъстър цвят на очите

Зеленият цвет е равномерна комбинация между синьо и кафяво. Това означава, че се намираш в “златната среда“. Не изпадаш в крайности, а главната ти цел в живота е да достигнеш хармония със самия себе си. Обмисляш детайлно всяко свое действие и често имаш повод да се гордееш с постъпките си. За теб е много важно да са доволни хората, на които държиш. Ако няма за какво да се упрекваш - светът за теб е светъл и радостен. Определено знаеш какви качества да притежават близките ти приятели и ако някой не съответства на тях, няма шанс да се добере до сърцето ти.
Идеалната ти половинка притежава твоят цвят на очите - зелен или пъстър, но със зелени оттенъци.
Според астролозите ти си изключително чувствителен, защото цветът на очите ти е комбинация от енергиите на Венера и Нептун. Ти обичаш искрено и горещо и се отличаваш с вярност към избраника си. Приятелите ти ценят в теб надеждността и добрината, а враговете ти ненавиждат принципността и твърдостта. Прекрасен приятел и събеседник си. Стабилен си, но в никакъв случай не си лишен от въображение. Като цяло принадлежиш към най-успешната категория хора.

Още полезни линкове:

Пълна Промяна СЕГА !

На Коя Известна Личност Приличате?

10 Хитрини Да Започнем Деня По-Бодро

За контакти


Вашето име
Вашият и-мейл
Тема на съобщението
Съобщение
Възраст
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[ Refresh Image ] [ What's This? ]

19.02.09 г.

За да подмладим и тонизираме кожата си - 6 ефикасни рецепти с бял равнец


Искате да успокоите и освежите лицето и тялото си? Направете го у дома с помощта на парни бани, маски и вани с билката бял равнец.

Парни бани

Те почистват кожата и я подготвят за пълноценно приемане на хранителните вещества от маските и кремовете.

  • Вземат се 3-4 с. л. смес от равни части бял равнец, живовляк и лайка и се заливат с 1 л. вода. Поставя се на тих огън да повни за 10 минути. След това се прецежда и се прехвърля в друг съд. Главата се покрива с хавлиена кърпа, като се навежда над съда с отварата, така че парата да обхваща лицето. Продължителността на процедурата е 20 минути. След парнат абаня върху лицето и шията се нанася някаква маска, а след като се отстрани - подхранващ крем.
  • Смесват се по 100 г. бял равнец, цветове от метличина и цветове от невен и се заливат с 2 л . вряща вода. Съдът се похлупва, като сместа се отставя да престои четвърт час. След това запарката се прецежда. Главата се покрива с плътна кърпа, като се привежда над съда със запарката, като парата трябва да обхваща лицето. Продължителността на процедурата е 5-10 минути, достатъчно време, за да се почисти кожата. След това задължително се нанася маска или подходящ крем.

Вани

Те имат противовъзпалително, тонизиращо и успокояващо действие.

Необходими са 1 чаена чаша листа и стъбла от бял равнец, 1 корен от хрян и 3 л. гореща вода. Белият равнец се залива с врялата вода и се оставя 20 минути да поври на тих огън. Ваната се напълва с вода, като температурата трябва да е около 37 градуса. Коренът от хрян се измива с течаща вода, почиства се и се настъргва. 2 с.л. от него се поставят в торбичка от марля, завързват се и се потапят във водата на ваната. След това вътре се излива и прецедената отвара от бял равнец. Накрая водата се разбърква добре. Препоръчително е ваната да се направи преди лягане, защото има успокояващо действие.

Необходими са 500 мл. запарка от бял равнец и 100 мл. сол. Ваната се напълва с топла вода, в нея се разтваря солта и се добавя прецедената запарка от белия равнец. Добре е да се прави лек масаж под водата. Тази вана действа ободряващо.

Маски

Те подхранват, изглаждат и хидратират кожата

При мазна кожа

Вземат се 2 с.л. бял равнец, 1 лимон, 200 мл вода и 250 мл водка. Лимонът се смила в месомелачка заедно с кората, а получената кашичка се залива с водката. След това се поставя в съд с капак и се оставя да престои на прохладно място за 10 дни. После течността се прецежда през марля. Белият равнец пък се залива с вряща вода и се оставя да покисне така 40 минути. Течността се охлажда и се прецежда, а 100 мл от нея се прибавят към лимоновия извлек. В семста се потапя един пласт памук, който след това се налага върху лицето за 15-20 минути, но така, че ноздрите, очите и устните да останат открити.

При застаряваща кожа

1 с.л. листа от бял равнец и 3 с.л. листа от алое се заливат със 100 мл вряща вода. Билковата смес се оставя да престои половин час, след което се прецежда. Нанася се върху шията и лицето с памучен тампон и те се покриват с марля. За да бъде маската още по-ефективна, можете да добавите към билковата смес 1 жълтък, 1 с.л. мед и 1 ч.л. зехтин. Добавените продукти се смесват добре и се нанасят с памучен тампон върху почистеното лице. След 10 минути маската се отмива с топла вода.
Използвани са материали от "Лекуване с невен, бял равнец и евкалипт" Д-р Теофана Петрова

Хвойната - Пречиства Целия Организъм


Народната медицина отделя голямо внимание на тази билка като растение със силно изразени лечебни свойства, което пречиства стомаха, червата, дробовете, кръвта. Всяка част - стъблото, кората, листата и плодовете на този вечно зелен храст или малко дърво - е лековита.

За какво и как ни помага?

Ако продължително време се прилагат бани с плод и зелени клонки от хвойна, болните от подагра и ревматизъм възвръщат енергичността и подобряват подвижността си. Лечението започва с обливания и след 5-6 дни се преминава на цялостни вани.
Благодарение на противовъзпалителното си действие плодовете улесняват изхвърлянато на пясък от бъбреците. Използването им обаче е нежелателно при болни от нефрити и бременни жени.
Етеричните масла, съдържащи се в хвойната, облекчават бронхити, астма и болки в стомаха.
Отвара от клонки хвойна е ефикасно слабително средство.

Рецепти с хвойна

При възпаление на гърлото
В чаша хладка вода се слагат 4 капки етерично масло от хвойна и се прави гаргара няколко пъти на ден.

При силни болки в стомаха
Гълтат се 2-3 цели плодчета всеки ден в продължение на седмица.

За възбуждане на апетита
1 с.л. от плодове на хвойна се смесва с мед и се взима 3 пъти дневно. Тази смес дайства и като диуретично средство при възпаление на отделителната система.

За подобряване състава на кръвта
През пролетта в продължение на 1 месец се сдъвква по едно плодче първия ден, две плодчета втория ден и така нататък, докато се стигне до 15 плодчета за петнайстия ден. След това се прави обратното - плодчетата се намаляват с едно всеки ден, като последния(тридесетия) ден от лечението се сдъвква само едно плодче.

18.02.09 г.

Икебана - Едно Древно Изкуство

Икебана е японско изкуство за аранжиране на цветя.
Това е нещо по-различно от обикновеното поставяне на цветя във ваза. Тя е организирана подредба, в която се обединяват природата и човека.Тя изповядва философията за близост с природата.

Както всички останали изкуства, Икебаната е творческа изява в рамките на определени правила за подредба. Нейните материали са живите клони, листа, треви и цветове. Нейната основна идея е красотата, която произтича от цветови комбинации, природни форми, грациозни линии, и в смисъла, скрит в общата форма на аранжировката.

Икебана и японската любов към природата

Изключителното развитие на развитието на флоралното изкуство в Япония може да бъдат приписано на японската любов към природата. Хората във всички страни оценяват природната красота, но в Япония това е издигнато в култ.








И още:


Пълнени сухи червени пиперки и зелеви сърми

От Рецептите на баба:)


Смляно месо (кайма) - 500 г
Сушени червени пиперки- (15-20 бр.)
1 кисела зелка
Зехтин или слънчогледово олио - 1/2 чаена чаша
Кромид лук - 2 глави
Ориз 100 г - 1 и 1/2 чаена чаша
Картофи - 2-3 бр.
Домати (пресни или консервирани) - 2-3 бр.
Чубрица - няколко щипки
Сминдух - на вкус
Червен Пипер - 1 супена лъжица
сол на вкус

Ситно нарязаният лук се запържва в загрятата мазнина. Добавят се картофите, нарязани на дребни кубчета и каймата. Когато се запържат добре, прибавяме ориза, червения пипер, чубрицата и сминдуха. След като и оризът се запържи, слагаме доматите. 1-2 минути запържваме отново и добавяме малко вода. Още няколко минути, докато оризът леко се развари. Сместа е готова, за да се напълнят пиперките и да се завият сърмите. Поставят се в голяма тенджера, долива се вода, за да ги покрие. Желателно е да поставите порцеланова чиния, която да притисне пиперките и сърмите и се варят.

Приятен апетит :)

Пиле с броколи


Необходими продукти:

Броколи - 800 гр.
Пилешко филе - 400 гр.
Печени чушки - 4 бр.
Кашкавал - 150 гр.
Течна сметана - 100 мл.
Зехтин - 50 мл.
сол, черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Броколите се сваряват и се разделят на цветчета, а чушките се нарязват на жулиени. Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се сварява в подсолена вода. В предварително намазан със зехтин съд се нареждат броколите, пилето и чушките. Поръсват се със сол и се овкусяват с черен пипер. Залива се със сметаната, разбърква се и отгоре се настъргва кашкавалът. Ястието се пече 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Към предястието е подходящо да се сервира добре охладено вино - Совиньон Блан или Розе.
Приятен апетит :)

16.02.09 г.

Любими тв сериали

Пропуснали сте епизод от любимия си сериал? Тук може да намерите линк към най-известните  сериали и да гледате епизодите онлайн. Желаем Ви приятни мигове с любимите Ви сериали.



ГЛЕДАЙ ОНЛАЙН:

  • Турски Сериали И Драми 

Незабравима (Unutulmaz)

ПЕРЛА (Gumus)

 

 

 

 
Да върнеш времето назад (Annem)

 

Изгубени години (Кaybolan yillar)

Гордата Аси (Asi) 

 

 Пътищата на съдбата (Yanik Koza)


Семеен Сарай (Iki Aile) 2008


 

Сълзи над Босфора (Elveda Derken)

1001 Нощи – Binbir Gece

 

Мелодията на сърцето (Dudaktan kalbe)

Чучулигата – Турска Драма в 7 Части

 

 Дърветата Умират Прави – Турска Драма

 

 ■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

Латиноамерикански Сериали

 ■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

Островът на любовта (Ilha dos Amores)

■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

Лицето На Другата (El Rostro de Analia)

 

 

 

Изпепеляваща Страст – Pasion

 

 

 

 

Sms – Sin Miedo A Sonar

 

Вечно твоя ■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

Забранена Любов – Българският Сериал

 

■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□
 Триумфът на червилата ( Lipstick Jungle) ■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□


■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

 Безследно изчезнали (Without A Trace)


■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

 

 Двама мъже и половина

■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

 

Supernatural(Свръхестествено)

 

■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

Новият Купидон(Cupid) 2009 – NEW!

 

■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

 

Моите Мили Съседи

■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

 

Доктор Хаус (House, M.D.)

■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□


 

Малкълм (Malcolm in the Middle)

■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

 

 

 Ало, Ало! (`Allo, `Allo!)

■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

 Сабрина – Младата Вещица (Sabrina the Teenage Witch)

■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

Теория За Големия Взрив (The Big Bang Theory) – Комедиен Сериал

 

 

■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

Ловец На Мисли (The Listener) 2009

 

 ■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

Грозната Бети – Ugly Betty

 

 

 

 ■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

Приятели (Friends)

 

■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

h2o – Just Add Water – Гледай Онлайн

■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□

И ОЩЕ:

Топ 5 На Най-интересните филми през 2010-та година

 

 

 

Филми Онлайн - Гледай по всяко време

 

 

 

50 Велики Български песни за Любовта...

 

 

Аватар - Безспорният фаворит за 2009-та година!

 

 

Вълшебни приказки за малки и големи - Гледай Онлайн

 

Детски приказки с БГ аудио - Слушай Онлайн

 

 

 

Книги Онлайн

 

 

 

Хороскопи за всеки

 

 

 

Телевизии – Програмата

 

 

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!