23.03.10 г.

on

Въпреки изобилието на контрацептиви, лекарите все още препоръчват използването на презервативи, тъй като те са в състояние да ни защитят не само от нежелана бременност, но и от много инфекции, които се предават по полов път. Но хората все още се опитват да избягват тези "каучуковите приятели", предавайки от уста на уста митове за този продукт.

Мит № 1:
Презервативите са изключително мъжко средство за защита (който си слага, той купува).
Истина:
Твърде разпространено, но неверно твърдение. Не по-малко от 35% от купувачите на презервативи са жени.

Мит № 2:
Сексът с презерватив е като да миришеш цвете с противогаз!
Истина:
Модерните латексови презервативи, в допълнение тяхната с голяма здравина и еластичност, почти не оказват ефект върху чувствителността по време на полов акт. Има презервативи, които са третирани със специална силиконова смазка на водна основа, с релефна повърхност, които се препоръчват за хора, изпитващи затруднения при достигането на оргазъм.

Мит № 3:
Сексът без презервативи е полезен за здравето, защото се обменят хормони.
Истина:
Истината обаче е следната: надали нежеланата бременност, абортът и сексуалните инфекции, предавани по полов път могат да се нарекат полезни за здравето!

Мит № 4:
След като вече сте сключили брак, няма нужда от презервативи!
Истина:
Уви, въпреки, че може да сте стопроцентово уверени във верността на партньора си, това не значи че сте застраховани. Инфекция може да получите в сауна, басейн, фитнес зала, в градския транспорт и на хиляди други уж "безопасни" места.

Мит № 5:
Използването на презервативи е неудобно и може да нарани партньора Ви!
Истина:
Използването на презерватив - това е една допълнителна грижа за здравето на партньора Ви. Няма опасност от нараняване, а освен това поставянето на презерватива може да се превърне в едно допълнително удоволствие в любовната игра.

Мит № 6:
Използването на презерватив трябва да се допълва с колкото се може повече кремове, гелове, масла и др.
Истина:
Категорично не! Допълнителните кремове и гелове в контакт с чувствителните места по тялото Ви могат да предизвикат сърбеж, парене или алергична реакция. Не забравяйте и факта, че те могат да нарушат целостта на латексовото покритие на презерватива.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)