15.01.10 г.

on
Търсенето на идеалната половинка отнема на някои хора цял живот. И това не е
изненадващо, ако повярваме на учените от Британския университет, които изчислили вероятността да намерим идеалния партньор на живота си. Заключенията на учените изобщо не могат да ни утешат - шансовете да намерим своята щастлива половинка са 1:285 000.

Идеята да изчисли шансовете за намиране на идеалния партньор хрумнала на математикът Peter Bakus от университета Уориук, след като безрезултатно си търси подходяща приятелка цели три години. В статията си "Защо си нямам момиче?" професорът разказал за своето необичайно изследване, основано на известната формула на Дрейк - уравнение, с помощта на което може да се определи броя на цивилизациите в Галактиката, с които имаме шанс да установим контакт.

Като заменил компоненти на формулата със собствените си критерии и съсредоточил изследването основно в родината си, 30-годишният П.Бакус за свое собствено разочарование установил, че от 30 милиона британки, само 26 жени могат да му бъдат подходящи спътнички в живота. Като основни критерии за изследването математикът задал такива параметри като възраст, място на живеене, личен живот, както и вероятността да възникнат взаимни симпатии.

"В страната живеят само 26 жени, с които бих могъл да създам отлични отношения - констатирал П.Бакус. - Затова шансовете да срещна една от тези особени жени се равнява на 0,0000034%, т.е. 1:285 000, което не е съвсем добре"

"Резултатите от изследването може да изглеждат разочароващи за тези, които търсят любовта, но има и добра новина за все още свободните хора - Това не е по Ваша вина!"- смекчил изводите от изследването си професорът.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)