26.01.10 г.

on
Продукти за 25 бр.

225 г брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
25 г разтопено масло
2 яйца (със стайна температура)
350 мл топло прясно мляко

В купа се разбъркват брашното, бакпулверът, солта и захарта. В отделна купа се разбиват леко яйцата, след това се добавят маслото и млякото. Всички продукти се смесват и се разбиват добре до получаване на хомогенна смес.
В предварително загрят тефлонов тиган без мазнина се сипват по 2 с.л. от семста. След половин минута или щом започнат да се образуват мехурчета по повърхността, палачинката се обръща.
Палачинките се сервират със сметана или сладко по избор.

1 коментара:

Благодарим за коментара! :)