- 4 яйца
- 100 г захар
- 1 с.л. разтопен маргарин
- 1 л прясно мляко
- 1 ванилия
- щипка сол
- 5-6 ч.ч. пресято брашно
- 1 пакет шоколадов пудинг
- шоколадови пръчици
- Яйцата се разбиват заедно със захарта. Прибавят се разтопеният маргарин и млякото и се разбърква добре.
- Подправя се с ванилията и солта. При непрекъснато бъркане с миксер се прибавя на порции брашното. Разбиването продължава, докато брашното се разтвори напълно и се получи смес, малко по-гъста от тази за палачинки.
- Тестото се сипва на порции в гофретника. Гофретите се пекат, докато станат златистокафяви на цвят. Оставят се да изстинат.
- Шоколадовия пудинг се приготвя според указанията на опаковката. С него се слепват гофретите по три. Отгоре се намазва също с крем и се поръсва с шоколадови пръчици.
- Гофретите може да се гарнират и по Ваш избор - със сладко, сметана, извара, сирене и др.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодарим за коментара! :)