25.03.10 г.

on

Вместо да се залъгваме с мисълта, че мъжете по принцип не стават за нищо, по-разумно е да поработим над своите нагласи, съветват психолозите. Ето кои са , според специалистите, най-честите причини жени да се събират с неподходящи партньори.

1. Отношението на родителите

Ако момичето има властна майка, при избора на половинка подсъзнателно водещи за нея са строгите родителски критерии. Така мъжът може да се окаже недостоен, именно защото не отговаря на някое от майчините изисквания. Има и друг често срещан вариант - самотна майка, която залага у детето програма на любовни неуспехи с фрази като: "В нашето семейство мъжете не се задържат". Важно е да се осъзнае, че това си е просто нейно мнение, а не истина от последна инстанция.

2. Сама се справяте с всичко

Ако искате всичко да е във ваши ръце - и домашния уют, и финансовите постъпления, и отношенията - не се учудвайте, че всеки срещнат ви се вижда неудачник. Силните жени карат кавалерите да си спестяват мъжествените постъпки. Ако се заемате с всичко и винаги взимате решения еднолично, партньорът ви няма как да се изяви. Има само един изход - дайте му възможност да покаже качествата си.

3. Предишен опит

Понякога се спираме на познатото, само защото знаем как да се справим с него. А новото ни плаши... Докато не започнем да поемане и някои (премерени) рискове, все ще сме половинката на поредния неудачник.

4. Ролята на жертва

"Пие? Бие ме? Гуляе? Не ми дава пари? Нищо, ще търпя покорно, щом такава е съдбата ми." Жените, които разсъждават така, се излагат завинаги на болка, унижения и разочарования. Има само един изход - да намерят сили да прекъснат отношенията с недостойния си партньор.

5. Отричане на любовта

Ако не вярвате, че съществува идеалната за вас половинка и сте настроени, че любовта винаги завършва зле, така и ще бъде. Мислите могат да се материализират и да програмират нашето поведение. Отворете се за любовта и създайте във въображението си портрет на вашия избраник с качествата, които искате да притежава.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)