1-1 1/2кг шкембе
1 кромид лук
4-5 с.л. брашно
растителна мазнина (олио)
1 бульон
2 глави чесън
оцет
Начин на приготвяне:
- Шкембето се почиства от мазнините и се измива със сол и сода бикарбонат.
- Нарязна се на едри парчета и се вари 20 мин. Водата, в която е варено се изхвърля.
- След като сте сменили водата с нова, добавяте 3-4 скилидки чесън и отново слагате на тих огън. След като се свари, изваждате шкембето и го нарязвате на дребни парченца.
- В друга тенджера се запържва нарязаната на ситно глава лук, брашното и червения пипер. Когато сместа се запържи, се добавя студена вода и се разбърква добре, за да се получи рядка каша, която се изсипва върху бульона, в който е вряло шкембето. Добавяте и кубчето бульон, стрито на прах, прибавяте нарязаното шкембе. Сместа трябва да се вари още 10 минути.
Допълнително: Счуквате 1 гл. чесън, заливате с оцет. Сместа се поставя в подходящ съд и се сервира като допълнителна подправка.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодарим за коментара! :)