31.10.09 г.

on
Страшните мъжки тайни  
....или всичко, което не искате да знаете за секса...
 

Едно е да четете Фройд, съвсем друго е да сглобявате психологичен портрет на любимия, за да разберете нещо по-така за него. По-добре не го правете: това е друг, паралелен свят. Това е психоанализа. Сексопатологът Ф. Брено обаче може да си го позволи. В септемврийски брой на Мари Клер той ни разкрива страшните мъжки тайни.

Прави любов прекалено бързо

Бързата еякулация е присъща на мъжете. Но по-голямата част намират начини да продължат удоволствието. Ако мъжът съзнателно предпочита експресния секс, това означава, че не е уверен в силите си.
 

Обича тръпката на изненадата

Наслаждавайте се, стига той да не ви кара да правите секс на релси. Имайте обаче едно наум за вашия Индиана Джоунс, който обича нестандартните неща. Може би в детството му е липсвал бащата и той сега пресъздава ситуации, в които законът всеки момент може да го хване "по бели гащи". Той желае ограниченията, които е нямал в детството.

Ползва въже

"Няма нищо страшно в това да те завържа с въже и така малко да разнообразим сексуалната игра" ­ предлага вашият любим и вие се съгласявате. Но ако реши да ви завърже с бодлива тел, бийте тревога. Вашият партньор е садист в зародиш. Вие за него сте жертва, робиня, слабо същество. А може би упражнението с копринения шал е начин да смекчи вашата агресивност? Или просто се бои от вас?
 

Симулира насилие

Мъжете мислят, че всички жени мечтаят да бъдат изнасилени. Съвременните рицари кой знае защо пропускат романтиката. Те опростяват похищението, като ограничават проявата на мъжественост с баналното пресъздаване на изнасилване. Въпреки че за някои това е възможност да изразят природната си агресивност и за известно време да свалят маската на цивилизовани мъже.

Никога не се съблича

Зашифрованото му послание казва следното: ти ми даваш, аз ­ не. Той се държи агресивно, подчертавайки превъзходството си. Предпочита да обладава някакъв абстрактен сексуален обект, а не вас лично.

Псува като хамалин

Това говори за липса на възпитание. А може би просто е част от сексуалната игра? Ако вашият кавалер повишава тон, червенее от ярост и пръска слюнки, веднага ревизирайте ситуацията. Любимият ви обича да подчинява и ужасно се бои да не загуби власт над другите.

Обича порно

За съжаление на голяма част от мъжете, те се нуждаят от стимуланти, за да достигнат нужната степен на възбуда. Затова гледат порнофилми. На практика зад увлечението по порното не стои нищо особено. Има защо да се притеснявате, ако партньорът ви настоява да се снимате в любителско порно например с мъжа от съседния апартамент. В този случай можем да говорим да извращение, замяна на обекта и неувереност в собствените сили.

Обича да го прави на запалена лампа

Обикновено мъжете не са толкова стеснителни, колкото жените. Те предпочитат да правят любов при запалена лампа, защото се наслаждават и с очите. Известно е, че някои гасят светлината именно защото се страхуват да не се превъзбудят. От друга страна, любов на тъмно е начин да останете господар на положението. Понякога сцената на половия акт предизвиква у мъжа чувство на вина, свързано с някои табута в детството. Затова му е удобно нищо да не се вижда. Има и по-просто обяснение ­ той е с бирено коремче или някаква просташка татуировка.

Поддава се на съблазняване

Този път нещата са много сериозни. Мъжът, който се занимава с любов само по принуда, не е здрав. Той иска да бъде вещ, при това съвсем определена. Вещ на любимата си майка. Не е успял да се избави от майчината власт. Мечтае да се върне в детството, когато целият му свят се е ограничавал в майката, нямал е грижи и всичките му желания са се изпълнявали.

Съпротивлява се

Всичко е много просто. Вашият хубавец се бои от жените, вижда в тях злобни вещици, които мечтаят да кастрират всеки представител на силния пол, и може да се занимава със секс само когато сам диктува правилата и "управлява процеса". Ако погледнете по-дълбоко в душата му, ще разберете, че той се бои не толкова от жените, колкото от своя неуспех. Този мъж живее в постоянен мъчителен страх да не се изложи пред вас.

Иска анален секс

Всяка трета жена се е съгласявала на анален секс поне веднъж в живота си. Ако погледнете на въпроса романтично, предложението за анален секс е признание в любов. Партньорът ви иска да установи с вас по-пълен интимен контакт. Но дори и да не вярвате на сладки приказки, в повечето случаи увлечението по аналния секс не значи, че в душата си вашият мъж е хомосексуалист.

Прави любов само в спалнята

Този мъж се бои да пилее страстите си извън любимия матрак, да кажем ­ във ваната. В тази ситуация има само едно възможно обяснение: той просто е сексуално неопитен или незрял. Научил е, че хората правят любов в леглото и му е достатъчно. Затова непрекъснато разиграва един и същ любовен сценарий.

Обича промените

Те наистина обогатяват любовната игра. Но само при условие, че разнообразните ситуации и пози не се превърнат в натрапчиви идеи, в задължително условие, без което сексът е невъзможен. Ако партньорът ви закара със стол на колела в банята, после ви увеси на шведската стена, а накрая ви пренесе на балкона, той просто не е уверен в себе си и смята, че нивото на фантазията му не отговаря на вашето. Hо ако проявява прекомерно усърдие, значи се опасява, че се боите от него.

Не се целува

Мъжът, който не се целува, просто не е способен на силни чувства. Истинската привързаност, сериозните отношения не го интересуват. Явно в неговото семейство не е било прието открито да се изразяват чувства - родителите не са се целували, не са целували децата, не са им говорили ласкави думи. Естествено е той да пренесе този сценарий и в своето семейство, разбира се, несъзнателно.

Иска да го завързват

Явната наклонност към мазохизъм разкрива желание за подчинение. Както и да го въртим - символично или ситуативно, това ни отпраща към кръвосмешение. Съвсем не е задължително мъжът да е преживял именно това, но по всяка вероятност е травмиран от майка си по някакъв начин.

Мастурбира и разказва за това

Повечето жени смятат, че ръчното занимание трябва да остане интимно, лично и тайно. Обаче като го признава, мъжът иска да постигне по-близки отношения. Според друга версия при мастурбиране партньорът чувства вина и срам. Когато ви разкаже за интимните си упражнения, той пренася тази вина и този срам на вашите плещи и се освобождава от комплексите.

Прекалено бавно преминава от ласки към полов акт

Понякога мъжете мислят, че колкото по-дълго галят жените, толкова по-големи са шансовете да ги докарат до оргазъм. Въпреки че може да бъдат водени и от друга мотивация - садизъм. На някои им харесва да мъчат жената, да се наслаждават на страстните й молби и да не ги изпълняват. От една страна, такова поведение може да ви достави удоволствие, но трябва да помните, че в някой момент мъжкият механизъм няма да издържи на въздържанието.

Гледа се в огледалото

Лошо е, когато мъжът обича да гледа в огледалото как изглежда и какво прави по време на полов акт. Огледалото, както и всички стимулатори, крие в себе си немалка опасност - ако го няма, нарцисът може да се окаже неспособен за подвизи.

Не казва думичка

Всички жени обичат да говорят по време на секс. Затова за тях остава загадка мълчанието на мъжете в леглото. Те пък от своя страна смятат, че думите са излишни, че любовниците са длъжни да предусещат желанията им. Понякога са прави, но понякога зад тези красиви мисли просто прозира слабата сексуална култура.

Обожава позата отзад

Няма нищо необичайно и обезпокоително, което да ви отведе при психоаналитик. Това е любимата поза на мъжете от всички времена и на всички народи. Защо е така? Защото в класацията на мъжкия хит-парад на женските прелести красивите задничета заемат първо място. Освен това, при тая поза мъжете могат да проявят тази част от сексуалната агресия, която се таи у всеки представител на мъжкия пол. Някои се боят да предлагат на дамите тази класическа поза, защото се страхуват да се не покажат примитивни. Може би жените ще си помислят тъкмо това, а може би не.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)