14.04.10 г.

on


Статистиката сочи, че жените с повишено либидо са една на 2500. Синдромът на постоянна сексуална възбуда (Persistent Sexual Arousal Syndrome, PSAS) като диагноза е определен едва през 2001 година и първото описание на клиничен случай е публикувано от американската изследователка Сандра Лейблъм. Краткото определение на PSAS е заболяване, противоположно на фригидността на жената.


Сексуалното здраве се определя като състояние, позволяващо на човека в пълна степен да изпитва полово влечение, да го реализира и да получава удовлетворение при този акт. Напълно естествено е, когато жената узрее емоционално и психологически за осъществяването на секс, да започне да преживява еротични сънища, в които тя е участник, и това да предизвиква непроизволни полюции по време на сън. Ерекцията и еякулацията при жената са физиологични процеси при състояние на полова възбуда, довела жената до степен на оргазъм.
Съществува категория полово активни дами, чийто обект на сексуално желание са конкретни партньори, но тези жени успяват в много голяма степен да контролират половото си влечение.

Синдромът се различава напълно от нимфоманията


При емоционално нестабилни личности действията към партньора са импулсивни, без огед на последствията и с липса на контрол над влеченията, което ги води до повтарящи се емоционални кризи. По-тежка форма на отклонение е нимфоманията - състояние на повишено полово влечение и хипер-сексуалност, свързано с психическо разстойство и ендокринна недосаттъчност. При заболелите жени съществува патологично полово влечение за неконтролирани контакти с различни партньори, дори и абсолютно непознати. Те могат да изживяват и сексуална възбуда при отсъствие на обект на полово желание.
Синдромът на постоянната сексуална възбуда се различава напълно от нимфоманията.
PSAS се наблюдава тогава, когато жената се намира във възбудено състояние против собствената й воля и при отсъствие на полово влечение.

Развитие във времето

Всеки пореден пристъп на необуздана сексуална възбуда може да бъде провокиран от минимално физическо усилие и движение на тялото, на околни предмети, на страничен шум, на случайна гледка или доловен разговор.
В началото на заболяването периодичните неконтролируеми пристъпи на възбуда завършват с оргазъм.
При непрекъснатите им повторения (съобщават случаи и с 300 оргазма на ден) жената започва да изпитва силно болезнени спазми в областта на корема и малкия таз. Това може да доведе до развитие на тежки отоци и болка в силно кръвоснабдените полови органи.
Нормален полов акт с партньор не облекчава симптомите на страданието.
Когато PSAS протича в особено тежка форма, жените развиват различни нервно-психични нарушения и е възможно да направят и опит за самоубийство.
Синдромът на постоянна сексуална възбуда е тежко състояние, което наружава сериозно социалната активност на жените в ежедневието. На тях им е трудно да споделят състоянието си дори и с лекар. Това е особено тежко за живеещите в общности с ортодоксални порядки и религиозни ограничения.

Причините за PSAS са неясни
и се предполагат различни отключващи моменти
  • Хормонален дисбаланс
  • Органични поражения на лимбичната система на главния мозък
  • След операции на органи в малкия таз.
  • Продължителен диетичен режим с храни, съдържащи фитоестрогени.

ВАЖНО:
Тези случаи са малкото, които благоприятно се полвияват от външна намеса. Прекратяването на диетата скоро води до възстановяване на нормално либидо.

  • Не са редки и случаите на заболяване от PSAS след завършване на лечебен курс с антидепресанти. 
За лечение на синдрома се търси помощта на специалисти - лекари и психолози използват разнообразни лечебни и възстановителни методи, но много често със спорен ефект.

Храни, които е добре да се избягват

При състояние с повишена сексуална активност следва да се избягват храни-афродизиаци, които активират производството на полови хормони: банани, авокадо, аспержи,бадеми,босилек, смокини. Повечето от тях съдържат фолиева киселина, изключително ценен витамин, но довеждащ до синтез на хистамин в организма, подпомагащ достигането на оргазъм. Черният шоколад в случая също не е за препоръчване, поради наличието на анандамин и фенилетиламин, улесняващи синтеза на допамин и подпомагащи изживяването на оргазимте. В тази група храни, които следва да се избягват при PSAS, е и пчелният мед, доказан афродизиак. Източник е на борон, минерал, стимулиращ производството на естрогени, важни хормони за женския организъм.

1 коментара:

  1. Afinal, não deve fazer muito bem � saúde se entupir de farmacia on line, o meglio il principio attivo, talvolta fa male, se
    non usato con cautela. To apply one color stain,
    it will be the first to send us your thoughts, or debate this issue live
    on our message boards. The big question is obviously whether or not it truly
    exists and what curing it might entail.

    Also visit my homepage Fxnwo.Info

    ОтговорИзтриване

Благодарим за коментара! :)