3.08.09 г.

on

Пиенето отдавна се свързва с по-разкрепостено поведение. Едно от „обвиненията” към алкохола обаче може да се окаже несправедливо – че той ни кара да харесаме една жена повече, отколкото бихме я харесали трезви. Зависимостта дори може би е обратната. 

Това са изводите от едно проучване на д-р Винсент Ийгън от Университета в Лестър. Изследването включвало 240 хетеросексуални мъже на възраст между 18 и 70 години. Половината от тях не са пили изобщо, а другата половина са пили в различна степен – от леко развеселени до почти под масата. На всички са показвани снимки на жени и те трябвало да оценят привлекателността и възрастта на дамите. При анализирането на резултатите от изследването под внимание било взето и количеството грим, което са си сложили жените на снимките.

Откритието било изключително интересно – колкото повече алкохол е пил един участник в изследването, толкова по-ниска оценка давал на жените от снимките. Това може напълно да промени разбиранията ни за влиянието на алкохола върху оценката ни за привлекателността на една жена. Гримът, подобно на алкохола, нямал особен ефект върху оценките.
Излиза, че дори алкохолната и козметичната индустрия, взети заедно, трудно могат да заблудят един мъж.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)