26.08.09 г.

on
Знаете ли, че е по-добре преди хранене да направите една обиколка на квартала? Числа и факти за и около разходките:

Физическата активност тренира мозъка. Който регулярно се движи по 45 минути 3 пъти седмично значително повишава своята наблюдателност, както и способностите си за концентрация и възприемане.
Ходенето пеша помага при никотинова зависимост. Едно изследване на британския университет Екзитър твърди, че 5-минутна бърза разходка намалява симптомите на претоварване като стрес и липса на концентрация.
Разходките за добро храносмилане трябва да се правят преди хранене. Според британски учени който върви 90 минути, предотвратява резките повишавания на кръвните стойности и подобрява кръвоснабдяването си за 24 часа.
Ирландски учени пък открили, че само 30-минутни разходки 3 пъти на седмица понижават кръвното налягане на нетренираните и намаляват обиколката на корема им.
Бавното ходене изгаря 5, бързото 7, а тичането 9 калории на минута.
30 мускули се движат при ходенето пеша. В движението взимат участие също 26 кости, 51 ставни повърхности и 28 ставни капсули.
Един мениджър изминава около 3000 крачки на ден, един продавач около 5000, а една домакиня с деца около 13 000.
С около 10% се е повишила скоростта на пешеходците за последните 10 години.
11 секунди са необходими на един европеец от Берлин, Копенхаген или Мадрид за изминаването на 18 метра. За 31.6 секунди изминава същото разстояние един африканец от Малави.
Жените привличат мъжете с котешка походка: малки стъпки и люлеене на ханша. Мъжете обратно - опитват се да привлекат вниманието на другия пол с походка тип Джон Уейн - широки крачки и вдървено тяло.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)