26.12.09 г.

on
Ние често си мислим, че се разбираме един друг, че говорим на един и същи език, когато се шегуваме, когато говорим за себе си, за плановете си с такъв ентусиазъм и вълнение. Мислим, че всички около нас разбират как точно се чувстваме и какво точно искаме.

Какво се случва между мъжа и жената! Те се запознават и започват да се срещат: цветя,
бонбони и разбира се всичко завършва добре. Дори и след това всеки ден е щастлив...На вечеря си разказвате как е изминал деня Ви, кой какво е правил и как сте си липсвали. Но защо след като толкова добре сте се разбирали, изведнъж осъзнавате, че нещо се е променило? Вече не се разбирате така добре? Може би се е появила рутината, а може би просто сте се опознали прекалено добре? А може би никога не сте се познавали?

Какво да направим, за да ни разбират?

1. Не си струва просто да захвърлите всичко и да бягате. Не забравяйте, че е по-трудно да останеш и да потърсиш грешки и в себе си. Изберете трудния начин! Не забравяйте, че
всички сме хора, а това значи, че не всичко е загубено. Просто езикът на общуване на мъжете и жените е различен. Ако мъжът не те разбира, това не значи, че не иска да те разбере. Той просто не може да го направи.

2.С мъжете трябва да говориш тогава, когато си наясно с темата на разговора и какво точно искаш. Фрази от рода: "Писна ми!", "Повече не мога така!", "До тук! Отивам при мама!" не вършат работа. В този случай мъжът няма да те разбере. Задължително е да говориш конкретно за твоите претенции и да го подтикваш към действие, а не да го объркваш.

3. В никакъв случай не трябва да мълчите и да разчитате на това, че той сам ще разбере. НЕ, той няма да разбере и ако премълчите, той ще гледа телевизия, ще чете вестник, ще играе на компютъра, докато ти беснееш вътрешно, тормозейки себе си.

4.Повечето жени обичат "да четат между редовете". Не трябва да го правите...не трябва да стоите и да мислите "Какво още?". Ако мъжът не Ви казва всеки ден "Обичам те!", това не значи, че не Ви обича. Със своето постоянно "Защо" и "Какво още?" Вие просто ще създадете предпоставка за дрязга помежду Ви. Научете се да разбирате мъжкия език и това, че в него всичко е кратко, точно и ясно.

5. Ако искате да го помолите да свърши нещо, няма нужда да му четете скучна лекция. Той няма да го направи по-добре от това..въпреки лекцията. Трябва да разберете, че той не е дете, което трябва да бъде обучавано. Харесва Ви или не, той отдавна е обучен от майка си, от живота, от приятелите....

6.При всеки разговор, изясняващ връзката Ви в никакъв случай не го унижавайте - той ще запомни това за дълго, може би завинаги. Напротив, опитайте се да го подкрепяте, да го успокоявате. Ако нещо не Ви харесва, кажете му го внимателно: "Мили, не би ли могъл да измиеш чашата си, защото съм толкова изморена днес...!" Колкото повече го подкрепяте, цените и уважавате, толкова повече той ще се чувства като мъж, отговорен за семейството и дома си.

7.Никога не задържайте обидите в себе си. Те се трупат там ден след ден, все повече и повече и в един прекрасен момент всичко ще избухне в не особено приятна форма, а когато човек е озлобен, той казва дори неща, които не мисли. Затова е нужно да говорите и да изяснявате нещата от начало до край. Не вярвайте, когато казват, че който обича, той разбира и без думи. Това не  е така. Един път ще се престори, че е разбрал, втори път...но животът е дълъг и в един момент тези недомлъвки ще ви доведат до пълно объркване и неразбирателства.

8.И за да обобщим всичко, можем само да кажем, че ако обичате истински, това означава, че трябва да се доверите и да не търсите неща, които Ви се струва, че трябва да има у Вашия партньор, но по скоро са измислени от Вашите фантазии какъв трябва да бъде той. Да не се вглъбявате в тълкуване на всяка изречена дума и да пишете литературно есе по темата. Животът е изпълнен с толкова много проблеми, така че не е необходимо да си създавате още такива!

Защо Ни Напускат Мъжете 

Изкуството на перфектната целувка 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)