6.03.09 г.

on
Има няколко типа мъже, които са в състояние да изкарат от нерви почти всяка жена и вместо пътя за леглото й да видят пътя към задната врата (защото не са достойни да бъдат изритани през централния вход).
1. Всезнайкото
Той разполага с всякаква информация – от това на какви места гнездят двадесетина вида птици до това каква е икономическата ситуация в Папуа Нова Гвинея. Но не това е лошото. Лошото е, че се опитва да сподели всичко това с нас още на първата среща.Той обича да говори и да ни облива с ценна информация. А когато се опитаме да вземем думата и да споделим и ние нещо, обикновено казва: „Не си много права. Нещата всъщност стоят по малко по-различен начин...” И започва следващият монолог.Той обикновено е „вътрешен човек” по много въпроси. Познава хората от млекопреработвателната индустрия и от най-големите секти. Знае кое как става и ей сега ще ни разкаже всичко.Този индивид обикновено предизвиква у нас силно желание да го оставим да си говори сам – нещо, което може и да не му направи впечатление, докато се къпе в собствения си блясък.

2. Задушаващо тръшване
Този вид дразнещ мъж буквално не ни оставя въздух за дишане. Може да се познаваме от вчера, но той вече иска да знае кога какво правим, къде сме и, най-важното, с кого. Ако телефонът ни не отговаря, той чисто и просто полудява.Сроден на този тип е ревнивецът, за когото едва ли може да се каже нещо повече. Когато ревността му е неоправдана и всекидневна, това е повече от дразнещо.
3. Кула от слонова кост
Този тип мъж живее в собствен свят, който не признава реалността. Оградил се е в някаква своя кула и оттам гледа света под определен ъгъл. Той е решил, че жената на живота му има определени черти и качества и нищо не може да го разубеди. Вижда я чисто и просто идеална. Дори реалността да го удари през лицето, той ще реши, че му се е сторило. Този тип напомня онзи епизод от „Кентърберийски разкази”, където съпругът предпочита да вярва на това, което иска, а не на това, което вижда, а именно – как жена му му изневерява.Да не се бъркаме – този тип мъж за определен тип жени може да е много изгоден, особено ако идеализмът му е финансово подплатен, защото е много лесен за лъгане. Ако жената обаче не е такъв тип (материално момиче), тогава този мъж бавно и упорито й лази по нервите.
4. Съвършеният егоист
Този тип мъж обича нещата да се случват тогава, когато той реши. Ако няма какво да прави тази вечер, той настоява да отидем при него и да се забавляваме заедно. И ако му кажем, че имаме работна вечеря, той ще отговори: „Ти никога не мислиш за мен! Не искаш да прекарваме време заедно!”Този тип дразнещ мъж не обича жената до него да има други забавления като излизане с приятелки или половин ден в козметичен салон. Би предпочел тя да не ходи и на работа. Често се чувства изоставен и времето с половинката винаги му се струва малко.
5. Свалячът
Това няма какво да се коментира – ако мъжът, с когото сме, не може да спре да зяпа всяка втора жена на улицата, тогава може би просто трябва да му дадем повече свобода. Т.е., всичката му свобода
6. Плямпалото
Той си казва всичко. Да, наистина жена, която говори много, е по-често срещано явление, но и при мъжете това се среща и е още по-дразнещо, именно защото е нетипично. Ако например въпросният тип шляпне половинката си по задника пред общи приятели и изкоментира: „Ама прашките, с които ми се показа снощи, бяха направо убиец”, това е мъж, който плямпа твърде много. Всеки, който изпитва желание да изкарва на показ лични неща, влиза в тази категория.

7. Самовлюбеният
„Днес станах и ядох овесени ядки. Ама от онези със сушени плодове. И оставих кафето да изкипи, представяш ли си? А пък колко се чудех коя риза да облека! Знам, че зелената ми стои добре, но пък черната на райетата, нали я знаеш, е по-тънка и държи по-хладно. И се чудих така бая време. После трябваше да нахраня кучето. Обаче то нещо беше нервно.”И така още няколко минути. За него няма значение дали го слушаш или не. Важното е да говори. За себе си.
8. Здравей, как си приятелю
Приятелите са нещо много важно за всеки човек. Но когато станат системно предпочитани пред нас, това вече не ни харесва. Ако на пет излизания с приятели се пада половин с гаджето, това се класира като дразнещо поведение.

9. Буре с барут
Това е типът мъж, който се ядосва и изнервя от най-малкото нещо. И нервите му се проявяват в крясъци. За него понятието „спокоен разговор” е нещо като „бяла лястовица”. Няма проблем да крещи и на улицата. Може и да обижда.
10. Мрън!
Мрънкането е женска територия и мразим, когато някой навлиза в нея. На всеки се случва да има неприятности и ние нямаме нищо против да утешим мъжа до нас. Но когато това стане ежедневие, започваме да се замисляме дали да не се преквалифицираме в психотерапевт – ще правим същото нещо, но поне ще ни плащат. Мъж, който не може да събере сили и да си реши проблемите и вместо това предпочита да изразходи всичките ни запаси от носни кърпички, заслужава място в този списък.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)