3.07.09 г.

on
Когато се запознаем с мъж, който ни харесва, на челото му не е изписано, че той е поредното "мамино синче" или егоист. Сега, когато вече сме разбрали, че не е подходящ за нас и сме се разделили с него, е време да анализираме ситуацията. За да не повтаряме грешките си!

Защо чакахме през цялото това време?

Най-често това е въпросът, който първо си задаваме след раздялата. Но вместо да изпадаме в самосъжаление и излишни самообвинения, нека все пак не се страхуваме да назовем истинските причини:

1.Бившият ни все пак не притежава само отризателни качества. Иначе нямаше да изкараме толкова дълго с него. По време на връзката ни имахме и хубави моменти заедно. Ето защо в никакъв случай не бива да я приемаме като загубено време.

2."Любовта ни прави слепи", казват мъдрите хора. Трябва да прибавим, че ни прави и глухи. Ето защо не се вслушвахме в съветите на приятелките си, които се опитваха д ани отворят очите и деликатно да ни подскажат, че грешим, като продължаваме да бъдем с приятеля(съпруга) си.

3.Не бива д азабравяме и че все пак е приятно да се събуждаме сутрин, прегърнати от някого. Ето защо толкова време не ни се искаше да се разделим с партньора си.

4.Освен това не е толкова лесно да кажем на някого, че не искаме повече да сме с него. Нужно ни беше време да открием правилния начин. Както и да поемем риска да изглеждаме "лоши" за част от приятелите и семейството си, въпреки, че нямаме вина.

След като го направихме, време е да отдъхнем!

Раздялата има и хубави страни: няма кой повече да ни се сърди, че сме закъснели за срещата, да ни намеква, че сме понапълнели и да ни прави забележки със или без основание. Край на скандалите и обвиненията, край на ненужните обяснения и безсмислените разговори. Сега е време да си направим равносметка за това, как се чувстваме, да разбере какво толкова ни е дразнило у бившия и да начертаем схема с качествата, които не бихме искали да притежава следващият. Това е подходящият начин да не повтаряме същите грешки. Рабира се, след раздялата не бида да се затваряме у дома и да се тъпчем със сладкиши в търсене на вина у него или у нас. По-добре да излизаме с приятелки, да ходим на кино и въобще да правим неща, които отдавна сме загърбили.Навън, в реалния свят има много повече възможности да срещнем подходящия, отколкото ако останем в къщи.

Да устоим на умолителната фраза: "Върни се при мен!"

Тя обикновено е следвана от "промених се". Някои бивши живеят с мисълта, че раздялата ни е само въпрос на каприз от наша страна и щом "дойдем на себе си", ще съжалим за решението си. Може предишният партньор да не ни е обръщал внимание по време на връзката, но щом сме му посочили вратата, все така се случва, че изведнъж разбира "колко много ни обича и как не може да живее без нас". Оттам до това да ни звъни десетки пъти по телефона дневно или да се самопоканда през вечер у нас, обикновено със сълзи на очите и страдалчески глас, има само една крачка. До степен, че на моменти наистина започваме да се питаме дали да не го приемем обратно. Ако започнем много да се колебаем, нека наистина си припомнин всички причини, заради които решихме да се раделим с него. И да знаем, че самотата не е старшна, напротив - тя е полезна, да за можем да изградим нови критерии, които един ден ще ни срещнат с голямата любов.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)