26.10.09 г.

on
1. Million Dollar Homepage

Един милион пиксела, вземи по долар на пиксел — това сигурно е най-глупавата идея за онлайн бизнес, която може да хрумне на човек. И все пак, 21-годишният Алекс Тю, който измисли Million Dollar Homepage, сега е милионер.

2. SantaMail

Друга брилятна идея: направи си пощенски адрес на Северния полюс в Аляска, престори се, че си Дядо Коледа и взимай по 10 долара от родителите на всяко дете, което получи писмо от теб. От 2001 г., когато започнал този бизнес, та до днес Байрън Рийз е изпратил повече от 200 хиляди писма и е забогатял с няколко милиона.

3. Doggles

Създай слънчеви очила за кучета и ги продавай онлайн? Уф, че глупаво. Как, по дяволите, успяха да станат милионери и да имат магазини по целия свят? Не знам...

4. LaserMonks

LaserMonks.com е дъщерна фирма на Cistercian Abbey of Our Lady of Spring Bank, манастир с 8 монаха, разположен на хълмовете Монро Каунти, 90 мили северозападно от Медисън. Аха, истински монаси ти пълнят наново принтерните касети. Алелуя! Продажбите им за 2005 г. възлизат на два и половина милиона долара. Слава на Господа!

5. AntennaBalls

Не може да продаваш топки за автомобилни антени олайн. Няма начин. Пък и да имаше — няма как да те направи богат. Е, Джейсън Уол откри как и сега той е милионер...

6. FitDeck

Създай тесте карти, на всяка карта от което е показано различно фитнес упражнение. И продавай тези тестета онлайн срещу $18,95. Звучи ми като идея, обречена на неуспех. Но бившият ‘тюлен’ и настоящ фитнес инструктор Фил Блек отчете продажби за 2005 г., възлизащи на $4,7 милиона. Много повече от заплатите на военните.

7. PositivesDating.Com

Искаш ли да отидеш на среща с HIV-позитивен? Пол Грейвз и Брендън Кьочлин решили, че има хора, които биха искали, и затова създали сайт за уреждане на срещи със серопозитивни. Приходите през 2006 г. са 110 хиляди долара, а двамата основатели на сайта прогнозират, че до 1 година членуващите в него ще са повече от 50000.

8. Designer Diaper Bags

На Кристи Рейн й писнало да разнася бебешки пеленки в хладилна чанта. 34-годишната майка на три деца искала нещо компактно, изискано и представително. Затова през ноември 2004 г. проектирала специална чанта за памперси. За една година приходите от продажби стигат $180 хиляди долара. В момента моделите на памперсните чанти са 22 на брой и се продават не само онлайн, но и в повече от 120 бутика по света за около $14,99.

9. TruGamerz

Покривала за аналогови джойстикове от изкуствено кадифе и подложки за пръсти с гел? Никой няма да купува тези глупости. Да, ама продуктът се оказал толкова популярен, че бил избран за продажби от Target.com и Walmart.com. И годишните продажби скочили над половин милион долара.

10. Lucky Wishbone Co.

Изкуствен ядец. Ами това си Е глупава идея пък! Кой, по дяволите се нуждае от изкуствен ПЛАСТМАСОВ ядец? Явно твърде много хора по света. В момента се произвеждат 30 хиляди парчета ДНЕВНО. А Кен Ароуни, създателят им, преценява, че продажбите за 2006 година ще стигнат един милион долара.


* Чудите се какво е "ядец" >>> http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AF%D0%B4%D0%B5%D1%86


 

2 коментара:

  1. Не е много уместно да ги наричаме глупави тогава, щом са успели :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ами доста си е глупаво да разнасяш бебешки пеленки в хладилна чанта ;)

    ОтговорИзтриване

Благодарим за коментара! :)