500г пилешко филе
100г бамбук
100г черни китайски гъби
100г зеленчуци по избор - пресни чушки, печурки,лук,моркови
сол
черен пипер
нишесте
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото филе на тънки филийки и го овкусете със сол, черен пипер и нишесте. Оставете го да престои. През това време сложете зеленчуците, нарязане на лентички, в сгорещено олио само за няколко секунди. Извадете зеленчуците и в същата мазнина запържете за кратко месото, докато побелее. Извадете месото, изсипете олиото и върнете зеленчуците и месото в тигана, но без мазнина за още няколко минути. Овкусете с подходящи китайски подправки по избор.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодарим за коментара! :)