Продукти за 4 порции:
2кг черни миди
2 глави лук
250мл заквасена сметана
1 връзка магданоз
зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
- Почистете и измийте мидите
- Обелете двете глави лук, накълцайте на ситно и задушете за 5 минути в голям тиган. Прибавете мидите, похлупете и оставете на силен огън още 5 минути, докато мидите се отворят.
- Залейте със сметаната, разбъркайте и оставете още 2 минути в тигана, който сте отдръпнали от тигана.
- Прибавете нарязания магданоз и подправете със сол и черен пипер.
- Сервирайте с гарнитура от нарязани на кръгчета варени картофи.
Добър Апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодарим за коментара! :)