24.11.09 г.

on
Продукти:
1/2 телешко месо
1/2 чаена чаша телешки сос
2 скилидки чесън
3 супени лъжици фъстъчено олио
3-3 и 1/2 чаени чаши замразени зеленчуци

За соса:
1 чаена чаша масло
1 чаена чаша брашно
3 чаени чаши телешки бульон
сол
черен пипер на вкус

За ориза:
2 чаени чаши ориз
3 чаени чаши вода
сол

Начин на приготвяне:


Пригответе телешкия сос, като разтопите маслото и добавите брашното, разбърквайки непрекъснато. Поръсете със сол и черен пипер и пържете, докато сместа започне да покафенява. Намалете огъня и бавно добавете телешкия бульон. Когато се получи хомогенна смес, отново увеличете температурата, докато сосът се сгъсти.
Почистете и нарежете на тънки ивици телешкото, чесъна накълцайте на дребно. Загрейте 2 лъжици от олиото в традиционния китайски уок или в дълбок тиган и запържете половината чесън. Малко след това добавете месото и пържете, докато се зачерви и е почти готово. След това отцедете мазнината, почистетет тигана и добавете останалото олио и чесън. Веднага изсипете и пакета замразени зеленчуци, като продължавате да пържите. Ако се изсушат, напръскайте ги с малко вода, за да останат свежи. Когато са готови, върнете месото в тигана и разбърквайте за около две минути. Добавете телешкия сос, разбъркайте добре и отместете от огъня. Изберете дълъг ориз като гарнитура, измийте го добре и варете в съотношение чаша ориз - 1 и 1/2 чаша вода, подсолена предварително. Поднесете горещия ориз като канапе към задушените зеленчуци и телешко или в отделна купичка.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)