6 пилешки бутчета
18 сушени смокини
1 с.л. сусамово семе
2 с.л. акациев мед
100 мл бяло вино
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
- Посолете и подправете с черен пипер пилешките бутчета. Загрейте зехтина в тенджера дебело дъно и ги изпържете добре от всички страни, докато станат приятно златисти на цвят.
- Полейте с виното и веднага щом се изпари, намалете котлона. Оставете на бавен огън още 15 минути.
- Прехвърлете смокините: след като ги топнете в меда, ги изпържете в тефлонов тиган. Поръсете със сусама и пържете още 5 минути.
- Прехвърлете смокините при бутчетата, засилете огъня и започнете да бъркате внимателно, докато се отдели достатъчно количество гъст златист сос, който да покрие месото.
- Сервирайте веднага.
Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодарим за коментара! :)