8.11.09 г.

on
Продукти за 4 порции:

1 пиле (1,5кг)
100 г ориз
3 глави лук
4-5 с.л. масло
100г стафид
100г бадемови ядки
сол
черен пипер
магданоз

Начин на приготвяне:

Разтопете в тенджерка половината масло. Запържете 1 глава ситно нарязан лук и прибавете ориза. Бъркайте на огъня, докато оризът стане прозрачен и прибавете 2 кафени чаши вода.
След като оризът набъбне, прехвърлете половината в тавичка, подправете със сол, черен пипер и изпечете за около 30 мин във фурната, загрята на 200 градуса. Минути преди да бъде готов, прибавете половината стафиди и бадеми, които сте обелили и натрошили на едро, и доизпечете. Запазете на топло.
Прибавете към останалия ориз другата половина стафиди и бадемови ядки. Подправете със сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз. Напълнете пилето с тази смес и зашийте отвора.
В тавичка сложете останалото масло и 2-те нарязани на ситно глави лук- Сложете пилето по средата и изпечете за час и половина в умерена фурна(180 градуса).
Сервирайте пилето върху ориза, смесен с изпечения лук.

Може да сервирате към ястието леко, бяло вино Совиньон блан, което чудесно ще се аранжира с вкуса на пилето.
Добър апетит!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)