11.11.09 г.

on
Продукти за 6 порции:

6 пилешки бутчета
18 сушени смокини
1 с.л. сусамово семе
2 с.л. акациев мед
100 мл бяло вино
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

  • Посолете и подправете с черен пипер пилешките бутчета. Загрейте зехтина в тенджера  дебело дъно и ги изпържете добре от всички страни, докато станат приятно златисти на цвят.
  • Полейте с виното и веднага щом се изпари, намалете котлона. Оставете на бавен огън още 15 минути.
  • Прехвърлете смокините: след като ги топнете в меда, ги изпържете в тефлонов тиган. Поръсете със сусама и пържете още 5 минути.
  • Прехвърлете смокините при бутчетата, засилете огъня и започнете да бъркате внимателно, докато се отдели достатъчно количество гъст златист сос, който да покрие месото.
  • Сервирайте веднага.

Добър апетит!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)