22.02.09 г.

on

Продукти за 4 порции:

- 8 филии хляб
- 1 стрък праз
- 200 гр. пресни гъби
- 2 топки сирене Моцарела
- 2-3 с.л. нарязан магданоз
- пресен или сушен риган, нарязан на ситно
- 1 скилитка чесън
- краве масло
- 2 с.л. зехтин
- сол,черен пипер


Приготвяне:

Почистваме и нарязваме на ситно праза. Почистваме и нарязваме на малки парченца и гъбите. В тиган загряваме зехтина и задушаваме праза. Като стане прозрачен добавяме нарязаните гъби и нарязаната скилитка чесън. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и готвим така 5 минути, докато гъбите абсорбират цялата течност. Прибавяме магданоз и риган.

Нарязваме Моцарелата на тънки парченца и ги подреждаме върху 4 от филийките хляб. Разпределяме отгоре им приготвената гъбена смес и покриваме с останалите филийки. Намазваме едната част на сандвичите с краве масло и поставяме парче гъба /две парченца в противоположните краища на филията/, притискаме леко.

Запичаме сандвичите в предварително загрят тефлонов тиган от двете страни до зачервяване /за около 3 минути/, разрязваме всеки на два триъгълника и сервираме веднага.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)