21.02.09 г.

on

Греяното вино в Австрия не е само средство за лекуване на настинка, а ежедневна зимна напитка, сгряваща ръцете, лицето и сърцето. Австрийското греяно вино е сладко, ароматно, не особено силно и предимно бяло.

Рецептата е лесна за приготовление и заслужава да бъде добавена в любимите рецепти на всеки почитател на виното.

Доза за 1 бутилка вино:
1 бут. бяло или червено трапезно вино
1 бут. вода
шепа карамфилчета – с тази подправка трябва да се внимава, тъй като е силно ароматна и не всеки я намира за атрактивна;
1 пръчка ванилия – вътрешността и се изстъргва и нарязва на ситно;
2-3 канелени пръчки;
кристална захар – около 150 гр.

Всичко се загрява в голяма тенджера, като не се оставя да кипне. Опитвайте често, за да напаснете оптимално съотношението на подправките спрямо личния си вкус.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)