24.02.09 г.

on

Продукти:
7 гр. суха мая
1 к.л. захар
185 мл топла вода
250 гр. брашно
1 к.л. сол
1 с.л. зехтин или олио

Гарнитури:
Моцарела и домати
доматено пюре
риган
домат
моцарела
босилек

Пушено пиле и маслини
сметана
пушено пиле
зелени маслини
пармезан или кашкавал

Печени чушки, бекон и кашкавал
доматено пюре или кетчуп
печена чушка
бекон
кашкавал

Приготвяне:
Смесват се маята, водата и захарта и се оставят за 10 минути да набухнат. В брашното се прави кладенче и в него се слагат набухналата смес и мазнината, обърква се внимателно, оформя се на топка и се меси 10 минути върху набрашнена повърхност докато престане да лепне. Тестото се слага в намаслена купа за 45 минути да втаса, докато удвои обема си. След това се премесва отново за 5 минути, разточва се на кръг с дебелина 5 мм и от него се отрязват с помощта на формичка или малка чаша кръгове, според желаната големина. Гарнират се по желание. Пекат се на 200°С за около 20 минути.

Основата за пиците се намазва с доматено пюре, разбъркано с риган, отгоре се слага парче моцарела, върху него - парче домат и нарязан босилек. Полива се с няколко капки зехтин.

Основите се намазват със сметана, върху нея се слагат парченца пушено пиле, резенчета маслини и се поръсва с пармезан или кашкавал.

Основата се намазва с доматено пюре, слагат се отгоре резенчета бекон, парченца печена чушка и се настъргва с кашкавал.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)