Продукти:
4 патешки гърди с кожа
сол, черен пипер и канела
за сос "Хойсин"
8 с.л. паста "Хойсин"
4 с.л. сусамово масло
4 с.л. захар
4 с.л. японски соев сос
4 с.л. сусамово семе
Забележка:На азиатските щандове на големите магазини може да намерите няколко марки готов "Хойсин" сос, които са добри и които може да използвате, вместо да го приготвяте сами.
Гарнитура:
16-20 пекински палачинки(продават се замразени)
20 пръчти нарязана надълго краставица
20 стръка пресен зелен лук
20 пръчки нарязани надълго моркови
Приготвяне:
Направете с остър нож ромбоидни разрези върху гърдите и ги подправете със сол, пипер и канела. Налейте в обикновена тенджера около 3 см. вода. Сложете вътре купичка, обърната с дъното нагоре и върху нея поставете малка чинийка. Сложете патешките гърди върху чинийката, похлупете и оставете на слаб огън да се готвят 2 часа на пара. Когато са готови ги извадете и оставете да изстинат.
Разбъркайте продуктите за соса в купа(или отворете бутилката с готов сос).
Загрейте маслото. Сложете студените патешки гърди вътре и запържете за 3 минути, така че кожата да стане хрупкава. Извадете и оставете да се отцедят от мазнината върху кухненска хартия. След това нарежете гърдите на тънки рецени. Стоплете палачинките на пара или в микровълнова печка - да станат топли и меки. Готови замразени палачинки може да намерите в магазините за китайски стоки. Подредете зеленчуците, палачинките, соса и резените месо върху голяма чиния. Гостите ви трябва да могат сами да напълнят палачинските си със зеленчуците, месото и всичко да залеят със соса. Остава само да навият и палачинката като дюнер.
----------------------------------------------------------------------------
В Кухнята Съм - Няколко Полезни Рецепти
Най-Големите Грешки На Мъжете В Секса
10 Интересни Факти За Съня
----------------------------------------------------------------------------
Хрупкава Патица По Пекински
on
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодарим за коментара! :)