17.02.09 г.

on
От Рецептите на баба:)


Смляно месо (кайма) - 500 г
Сушени червени пиперки- (15-20 бр.)
1 кисела зелка
Зехтин или слънчогледово олио - 1/2 чаена чаша
Кромид лук - 2 глави
Ориз 100 г - 1 и 1/2 чаена чаша
Картофи - 2-3 бр.
Домати (пресни или консервирани) - 2-3 бр.
Чубрица - няколко щипки
Сминдух - на вкус
Червен Пипер - 1 супена лъжица
сол на вкус

Ситно нарязаният лук се запържва в загрятата мазнина. Добавят се картофите, нарязани на дребни кубчета и каймата. Когато се запържат добре, прибавяме ориза, червения пипер, чубрицата и сминдуха. След като и оризът се запържи, слагаме доматите. 1-2 минути запържваме отново и добавяме малко вода. Още няколко минути, докато оризът леко се развари. Сместа е готова, за да се напълнят пиперките и да се завият сърмите. Поставят се в голяма тенджера, долива се вода, за да ги покрие. Желателно е да поставите порцеланова чиния, която да притисне пиперките и сърмите и се варят.

Приятен апетит :)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)