24.02.09 г.

on

Продукти:
500 гр. кайма
1/2 глава лук, нарязана на ситно
1 ч.л. сол
100 гр. заквасена сметана
1 яйце
3 с.л. трохи от сух хляб
2 щипки смлян бахар
2 щипки кайенски пипер
1 ч.л. горчица
150 мл олио за пържене

Приготвяне:
Смесват се трохите, сметаната, подправките и всичко се оставя за 10 мин.

Лукът се задушава на слаб огън в 1 с.л. олио. Каймата се омесва с лука и сметановата смес. Оформят се малки кюфтенца и се слагат на силен огън в загрятото олио, докато се зачервят. Прехвърлят се в тавичка и се запичат за 10 минути на 190°С.

Традиционно кюфтенцата се сервират със сос от червени боровинки и картофена салата.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)