24.02.09 г.

on

Продукти:
3 броя зряло авокадо
2 малки домата
1 глава дребен лук, нарязан много на ситно или настърган
1 скилидка чесън, пресован
1 червена люта чушка, нарязана на ситно, без семките
2 с.л. магданоз, нарязан на ситно
2 с.л. лимонов сок
2 пакета по 200 гр. готови тортийас или чипс
сол на вкус

Приготвяне:
Авокадото се обелва и грубо се намачква с вилица.

Доматите се обелват, отстраняват им се семките и се нарязват на ситни кубчета.

Разбъркват се с вилица авокадото, доматите, лукът, чесънът, чушката, магданозът, подправя се с лимоновия сок и сол на вкус. Готовото гуакамоле се сервира в купа с тортийас или чипс.

3 коментара:

  1. Казва се тортила чипс ,а не тортийас.

    ОтговорИзтриване
  2. За гвакамоле се използва пресен кориандер ,а не магданоз.Опитай да замениш лимона с лайм става по вкусно.

    ОтговорИзтриване
  3. благодаря за съветите и забележките, но на испански се произнася точно тортийас :)

    ОтговорИзтриване

Благодарим за коментара! :)