24.02.09 г.

on

Продукти:

За хомоса:
400 гр. сварен нахут или от консерва
2 с.л. сусамов тахан
4 с.л. зехтин
4 с.л. лимонов сок
2 скилидки чесън, ситно скълцани
сол на вкус

За брускетите:
1 франзела
100 мл. зехтин
1 скилидка чесън
1 с.л. джоджен, нарязан на ситно
2 с.л. магданоз, нарязан на ситно

маслини за гарниране



Приготвяне:
Нахутът се прецежда, като течността се запазва. Пасира се и се прибавят таханът, лимоновият сок и чесънът. Налива се на тънка струйка зехтинът. Посолява се на вкус и се слага в хладилника.

Франзелата се нарязва на тънки филии. Пасират се заедно чесъна, магданоза и зехтина. С получената смес се намазват филиите и се слагат да се запекат на 200°С за 5-6 минути.

Преди сервиране брускетите се намазват с хомоса и се гарнират с маслини.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)