4.03.09 г.

on
Една несполучлива първа среща зачерква хиляди зараждащи се любовни истории. Може ли да се избегнат грешките и да се даде шанс на вашите отношения? Кои са глупостите, които най-често правим в този момент? Ето какво мислят психолозите.


1. Забравяте за главния принцип на първата среща, който казва, че "никога няма да имате втори шанс, за да създадете първо впечатление". Мнозина са убедени, че всякакви грешки, допуснати на първата среща, са леснопоправими. Голяма работа, че сте в лошо настроение и сте облечени не особено подходящо! Слдващият път със сигурност ще сте на ниво! Психолозите обаче са убедени, че в нашата памет най-дълбоко засяда именно първото впечатление. Разбира се, то може да бъде поправено по някакъв начин, но е много, много трудно да се промени изцяло. Още повече, че при подобно отношение към първата среща, втора просто може да няма. А това значи, че просто няма да имате никакъв шанс да го сразите окончателно.


2. Говорите прекалено много за себе си и за своите достойнства.
Разбира се, че всяка жена иска да направи най-благоприятно впечатление на мъжа, когото е харесала. Активната рекламна кампания в полза на вас самата почти винаги предизвиква в мъжа нескрито раздразнение. Първо, мъжът е убеден, че добрият продукт не се нуждае от допълнителна реклама и затова вашето красноречие го кара да ви подозира в неискреност. И второ, повечето мъже просто не обичат жените, които са най-най-най...


3.Приказвате без да спрете, независимо за какво. Често пъти жената се бори по този начин със стреса и собствената си неувереност. Мъжът обаче тълкува това по съвсем друг начин и поставя жената веднага към опасната категория жени, които не спират да говорят.


4. Не се опитвате да поведете разговор с мъжа и не му задавате никакви въпроси. С това, от една страна демонстрирате, че той ви е абсолютно безинтересен. От друга, лишавате го от удоволствието да ви разкаже за своите "подвизи", да пофилософства и да ви оцени колко добра слушателка сте. А за мъжа това женско качество е много, много важно!


5. Обличате се и се гримирате прекалено предизвикателно и ярко.
Не е важно дали по този начин се опитвате да го шашнете със своята красота или просто използвате подобна маска за борба с все същата неувереност и вълнение! Във всеки случай малцина ще харесат това, освен ако не са в шоу-бизнеса!). Всички останали вероятно ще предпочетат естествеността, елегантността и добрия вкус.


6. Разказвате на мъжа за своите предишни връзки.
Може би, ако вашите отношения имат развитие, той сам да ви попита за това (което обаче не означава, че му трябва подробна изповед). Но да разказвате това по собствена инициатива, при това още на първата среща е съдбовна грешка! Единственото изключение е, ако мъжът сам разказва за основните етапи в своя личен живот и явно очаква в отговор подобен разказ. И в този случай обаче е по-добре да не се прекалява с подробности и емоции. Достатъчно е той да разбере, че не сте паднала от Марс и че винаги сте имали успех сред мъжете. Между другото, дори ако всички ваши предишни връзки са приключвали съвсем не по ваша инициатива, вашият нов познат не бива да научи за това никога! Иначе още в началото на отношенията ви ще започне да подозира, че нещо при вас не е наред.


7. Започвате веднага да му описвате своите недостатъци.
Ето още една тема, която е по-добре в началото на познанството си да не повдигате. Желанието да се демонстрира честност и искреност е убило не една зараждаща се връзка. Така че, нека за вашата тайна страст към романите на Коелю, омразата към миенете на чинии и неумението да харчите пари с мярка той научи колкото е възможно по-късно.


8.Опитвате се по всевъзможни начини да научите размера на доходите му.
Както повечето мъже признават, само да усетят от страна на жената меркантилен интерес, желанието им да продължават отношенията моментално изчезва. Така че на първо време е по-добре да минете без директни въпроси на тази тема, а изводите се старайте да правите въз основа на косвени фактори (марката на колата му, часовника, костюма, как прекарва отпуската си, хоби, какво ви разказва за работата си).


9. Накрая му предлагате да се срещнете отново.
Дори в нашия век на активни жени все пак мъжът предпочита инициативата да бъде негова. А освен това, с един въпрос за следваща среща вие демонстрирате своята явна заинтересованост от него. Мъжът веднага разбира, че "върхът е покорен" и какво прави? Ами тръгва да покорява следващия нов връх.


10. Съгласявате са да правите секс още на първата среща.
В този случай можете да бъдете почти сигурна, че тя ще бъде и последната. Разбира се, че това правило има и изключения... Но те се случват приблизително толкова често, колкото и направеното предложение за женитба още на първата среща. В повечето случаи преждевременният секс поставя гооляма точка на отношенията. Ясно е, че по-често за секс настоява мъжът. Но дали го иска наистина? Интересно изследване на тази тема са направили американски психолози. Разпитвайки няколкостотин мъже на различна възраст, те си изяснили, че ако жената се съгласи веднага на секс, това автоматически я прави в мъжките очи неподходяща за сериозни отношения. Учудващо, но е факт, че дори най-циничните и сексуално разкрепостени сред анкетираните не искали да се женят за толкова достъпна жена. Щом е достъпна за един, значи може да се държи така и с останалите. Такава е мъжката логика.




Отивайки на първа среща, ние си фантазираме и си правим някакви планове, включително и за това как ще се държи нашият нов познат, какво ще последва след първата среща... Често пъти обаче всички тези представи и планове са основани на предишния ни негативен опит, страхове и грешки. И отивайки на среща с всичкия този "багаж", ние понякога виждаме не реалния човек, а онзи, когото сме си измислили, изфантазирали. И започвайки да общуваме с него, често пъти мислим само за едно - как да избегнем старите грешки, внимаваме да не ги повторим...
Нашият нов познат, уви, също идва горе-долу със същите мисли в главата. В крайна сметка страхът от разочарование, неуспех и болка понякога изцяло затваря пътя към новите отношения. Единственият съвет, който може да се даде тук е следният: Когато се запознавате с нов човек, постарайте се преди всичко да забравите за всичко, което сте преживели до този момент, и още, не избързвайте далеч напред. В психологията този принцип се нарича "тук и сега". Научете се да се наслаждавате на общуването и тогава ще се появи бъдеще за вашите зараждащи се отношения.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодарим за коментара! :)