19.03.09 г.

on
При избора на питие за акомпанимент на любимата пура имате голяма свобода. Стига избраното от вас питие да притежава разнообразна палитра от вкусове и аромати, то идеално ще подхожда на пурата и даже ще обогати вкусовото преживяване.
Коняк

Може би най-популярният и традиционен избор на напитка за комбинация с пура. Това е най-вече поради факта, че и двете се консумират по едно и също време – след ядене.
Важен фактор при избор на коняк е възрастта, затова обърнете внимание на етикета. Препоръчваме ви да избягвате VS (very special), тази категория е най-младата и най-неподходящата, тъй като има опсност да допринесе за лоши вкусови характеристики на пурата. Леки и средно тежки пури вървят идеално с VSOP (Very Special Old Pale) категорията, която е средно отлежала минимум четири и половина години. ХО (Extra Old) категорията обозначева брендита отлежали поне шест и половина години, въпреки че доста по-стари примеси може да участват в крайния продукт. XO брендита са подходящи за тежки пури.
Скоч

При избора на скоч за комбинация с качествена пура препоръчваме силно single malt. Blended скоч е също добър вариант (за повече информация относно начина на пиене и други правила прочетете секция Whiskies). Освен тази препоръка всичко друго оставяме на вас. В момента на пазара има изобилие от марки. Всяка със своите собствени особености на аромат и вкус. Пробвайте различни марки скоч с любимите си пури, лично ние откриваме голяма част от удоволствието в изпробването на нови комбинации, които
допълнително да обогатят вкуса и аромата на пурата.


Ром


Може би най-лесният начин да развалите удоволствието си от добрата пура е да я комбинирате с евтин вариант на ром. Ние не препоръчваме силно рома като вариант за комбинация, върпеки че при правилно подбиране на качствените марки може да се достигне до много добра комбинация. Главната причина да вмъкнем рома тук, е факта, че е питие, произлизащо от същия географски район като пурите. И често се смята, че той, а не конякът е правилният избор за комбинация с пурата. Все пак, ако ромът е любимото ви питие, ви съветваме да опитате комбинация със силна и тежка пура.
Безалкохолни напитки

От тези най-популярно е кафето. Според Ерик Рисберг то е безалкохолната напитка, която поради разнообразната си палитра от аромати, най-добре допринася за обогатяване на вкуса на пурата. Рисберг препоръчва еспресото, което съдържа над 600 различни вкусови характеристики. Много афиционадос пушат пурата си в компанията на Coca-Cola или Dr. Pepper.

1 коментара:

  1. You actually make it seem really easу with your presentatiоn
    but ӏ to find this topіc to bе really something that Ι
    believe I would by no meanѕ underѕtand. It κind of feels too complicated and extremelу broaԁ for
    me. I am looking foгwаrd оn your subsequent publiѕh, Ӏ'll try to get the cling of it!

    Feel free to visit my web blog iphone dev team

    ОтговорИзтриване

Благодарим за коментара! :)