19.03.09 г.

on

За почитателите на хубавия тютюн е загадка как може някой да не споделя радостта им. Насладата от изработената на ръка кубинска пура е съпроводена от ритуал, чието очарование покорява още повече ако към него се добави хубаво питие и тераса с красив изглед към морето.



Plеiades Perseus


Ще спечелят онези, които обичат димът на пурите им да е по-лек и нямат желание й да посвещават много време. Те имат лек увивен лист Connecticut Shade и впечатляват с мекия си вкус. Ароматът на кедър се запазва и след запалването на пурата, и се появяват усещания за плодове и подправки.


Davidoff No. 2



Тази пура се прави в Доминиканската република и ще ви донесе радост и в ранното утро. Външният лист е умерено кафяв и с правилна форма. Когато се запали, Davidoff No. 2 отначало е сдържана във вкуса и аромата си, но постепенно вкусът става по-наситен и кремав, и има деликатен послевкус. Съчетанието от тютюни превръща в класика тази пура.





Casa de Torres Torpedo
„Като поздрав от Никарагуа“ - тези пури имат външен лист е в златисто кафяво, а вкусът им е мек и изискан.
Докато все още не е запалена, пурата пази аромата си на дърво и море. Няколко дръпвания са достатъчни за да се усетят цветните аромати, които постепенно стават по-остри. Тя е твърде лека за завършването на официална вечеря, но е подходяща както със сутрешното ви кафе, така с вечерната чаша шардоне или мозел ризлинг.



Bossner Baron



Сладостта и аромата на горящата пура Bossner Baron напомнят дърво и подправки. Димът е наситен, а формата е с леко завит край. Можете да се опитате да се насладите на тази пура в обедната почивка, но е хубаво да знаете, че за нея ви трябват повече от 30 минути и петък вечер е далеч по-подходящо време.




Cohiba Siglo VI




Почти всяка ситуация е подходяща за да запалите Cohiba Siglo VI - независимо дали харесвате лекия и остър вкус на шампанското, или наситеното и дълбоко усещане на чашата коняк. Тази пура има твърде сложен вкус за начинаещите, без да е твърде силна. Почитателите на хаванските произведения знаят, че колекцията им би била непълна без нея, въпреки че вкусът и може да бъде дори по-балансиран.
Това е най-доброто произведение на Cohiba от последните години и е част от серията Linea 1492.






Bolívar Corona Gigante

Почитателите на пури мечтаят да се преселят поне за малко във Вуелта Абахо, онази област в Куба, от където произлизат най-хубавите пури. Съчетанието от слънце, вода и почва прави тютюна тук наистина неповторим, а Bolívar Corona Gigante използва именно него. Плътността на дима и ароматът на подправки и на земя са само някои от характерните черти. Първичният и сладък привкус остава дълго, дори и когато обилната вечеря е била с печен дивеч и силно червено вино.




Davidoff Millennium Blend Piramides



Всички пури с марката Davidoff носят усещане за величие. Особено изтънчен избор е Piramides. Увивният лист Colorado Maduro позволява на вкуса да се разгърне, без да бъде твърде тежък, горенето е равномерно и носи спомен за какао и топлина. Вкусът се усилва, но остава балансиран.





Montecristo No. 2 Torpedo


Пурите с марката Montecristo са кръстени на героя на Александър Дюма граф Монте Кристо, тъй като това била любимата книга на работниците, които правили пурите.
Богатият, наситен вкус на подправки, дърво и кожа, носи и меката сладост на Вуелта Абахо, и напомня за удоволствието от уикенда.

2 коментара:

  1. Τhanks in favor of shаrіng such a pleasаnt idea, aгticle іs
    faѕtidious, thats why і have read it entirelу

    My ωeblog ... iphone repair apple store

    ОтговорИзтриване
  2. Τhis іs гeally intегеѕting,
    You arе а veгy ѕkilled bloggег.
    ӏ've joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I have shared your website in my social networks!

    My blog post :: unlock iphone for tmobile

    ОтговорИзтриване

Благодарим за коментара! :)